Η Ελλάδα αποχαιρέτισε σήμερα τον μεγάλο Αγωνιστή, τον τελευταίο παρτιζάνο, Μανώλη Γλέζο.

Με τη σημαία μεσίστια στην Ακρόπολη και σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων τελέστηκε στις μία μετά το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία στο Α’ Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Ύστατο χαίρε στον τελευταίο παρτιζάνο Μανώλη Γλέζο, Ύστατο χαίρε  στον τελευταίο παρτιζάνο Μανώλη Γλέζο (video), INDEPENDENTNEWS

Η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια αποχαιρέτησαν τον Μανώλη τους, σε μια κηδεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνδημη.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε, στο παρεκλήσσι της Μητρόπολης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο “σύμβολο της Αντίστασης”.

Την ίδια ώρα χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, στην Πάρο. (Η καταγωγή του Μ. Γλέζου ήταν κατά το ήμισυ από τη Νάξο και από την Πάρο).

Μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες και στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όλης της χώρας.

Σήμερα έστω και νοητά όλη η Ελλάδα έσκυψε πάνω από το φέρετρο του μεγάλου αγωνιστή που ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία που τόσο τίμησε στην πορεία του σε αυτή τη ζωή.

Και είναι βέβαιο ότι αν δεν υπήρχαν οι έκτακτες συνθήκες, χιλιάδες πολίτες  θα ήταν κοντά στον άνθρωπο που ήταν παρών σε όλους τους αγώνες του ελληνικού λαού.

Η οικογένεια του Μανώλη Γλέζου είχε κάνει έκκληση αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου  Απεράθου.

Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας στα 97 του χρόνια.

Το αντίο του Αλέξη Τσίπρα

Με ένα εκτενές προσωπικό κείμενο στη σελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρέτισε με τον δικό του «επικήδειο» τον Μανώλη Γλέζο,.

«Αυτός ήταν ο Μανώλης. Ένας αντάρτης μέχρι τα 98 του χρόνια, ένα πνεύμα ασυμβίβαστο. Σαν τον αετό, δεν μπορούσε ποτέ να κλειστεί σε καλούπια. Ήθελε να πετά διαρκώς στους ουρανούς της αμφισβήτησης. Η ζωή του Μανώλη, ήταν ταυτισμένη με την περιπέτεια της Αριστεράς. Είναι βέβαιο ότι δε θα ξεχαστεί από κανέναν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.