Ξέσπασμα Τσόμσκι : Ο Τραμπ μαχαιρώνει πισώπλατα τους Αμερικανούς

Posted on 11 Μαΐου, 2020, 5:44 μμ
10 secs

Δριμύ κατηγορώ του διανοούμενου και φιλόσοφου – ακτιβιστή κατά το πρόεδρου των ΗΠΑ ο οποίος ανέφερ ότι ο Τραμπ ευθύνεται για τον θάνατο των συμπολιτών του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υπεύθυνος για το θάνατο χιλιάδων Αμερικανών χρησιμοποιώντας την πανδημία κοραναϊού για να ενισχύσει τις εκλογικές προοπτικές του και να καλύψει τις τσέπες των μεγάλων επιχειρήσεων, δήλωσε ο καθηγητής Noam Chomsky.

Στην συνέντευξη του στον Guardian, ο ριζοσπαστικός διανοούμενος ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαχαιρώνει με την πολιτικές του πισώπλατα τους μέσους Αμερικανούς, ενώ προσποιείται ότι είναι ο σωτήρας της χώρας κατά τη χειρότερη κρίση υγείας στην χώρα τον τελευταίο αιώνα.

Ο Τσόμσκυ σημείωσε ότι ο Τραμπ, ο οποίος θα επιδιώξει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, είχε μειώσει την κρατική χρηματοδότηση για την υγειονομική περίθαλψη και την έρευνα για μολυσματικές ασθένειες προς όφελος των πλούσιων εταιρειών.

Αυτό είναι κάτι που κάνει ο Τραμπ κάθε χρόνο της θητείας του. Το σχέδιό του είναι οι μέσοι Αμερικάνοι να υποφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο, αρκεί να αυξήσουν τα κέρδη τους, οι κύριοι υποστηρικτές του οι πλούσιοι και οι μεγάλες εταιρίες, υποστήριξε ο Αμερικανός διανοητής στην συνέντευξή του.

Ο Τσόμσκι είπε επίσης ότι ο πρόεδρος είχε εγκαταλείψει τα καθήκοντά του αναγκάζοντας μεμονωμένους κυβερνητικούς κυβερνήτες να αναλάβουν την ευθύνη για την καταπολέμηση του ιού: «Είναι μια στρατηγική για τη δολοφονία πολλών ανθρώπων και τη βελτίωση της εκλογικής του πολιτικής», σημείωσε.

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν θεωρεί τον Τραμπ ως υπεύθυνο για τους θανάτους Αμερικανών, είπε: “Ναι, αλλά είναι πολύ χειρότερο από αυτό. Για να προσπαθήσει να καλύψει τις εγκληματικές του πολιτικές εναντίον του αμερικανικού λαού, προσπαθεί να βρει αποδιοπομπαίο τράγο”

Ο καθηγητής σημείωσε επίσης ότι η απόφαση του Τραμπ να παγώσει τις πληρωμές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα οδηγήσει σε θανάτους στην Υεμένη και σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Ο Τσόμσκι μίλησε σε μια συνέντευξη που σηματοδοτεί την έναρξη της Διεθνούς Προοδευτικής, μια παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την ένωση, οργάνωση και κινητοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο.

Συγκλήθηκε για πρώτη φορά από τον Bernie Sanders, τον γερουσιαστή του Βερμόντ, και τον Γιάννη Βαρουφάκη και στοχεύει να προκαλέσει μια αντιπαράθεση ενάντια στην αυξανόμενη άνοδο των δεξιών λαϊκιστικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο.

Στην Διεθνή Προεδευτική συμμέτεχουν επίσης η Katrín Jakobsdóttir, πρωθυπουργός της Ισλανδίας, τον πρώην σκιώδη καγκελάριο των Εργατικών John McDonnell, τους συγγραφείς Naomi Klein και Arundhati Roy, και τον Rafael Correa, τον πρώην πρόεδρο του Εκουαδόρ.

Τον Σεπτέμβριο, όταν το επιτρέπει η πανδημία, το συμβούλιο θα συγκαλέσει μια εναρκτήρια σύνοδο κορυφής στο Ρέικιαβικ.

ΠΗΓΗ: The Guardian

...