Βουλή LIVE – Μάχη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών

Posted on 30 Απριλίου, 2020, 11:10 πμ
2 secs

Σε μάχη χαρακωμάτων αναμένεται να εξελιχθεί σήμερα η συζήτηση στη Βουλή, καθώς πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού συζήτηση σχετικά με την  κυβερνητική πολιτική  και τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού και με πολλά ζητήματα οικονομικά και εργασιακά ζητήματα ανοιχτά, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, το πολιτικό θερμόμετρο αναμένετια να ανέβει στα ύψη.

Κείμενο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό όσων μέτρων έχουν ήδη παρθεί και να περιγράψει όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα ενώ οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης αναμένεται να επικεντρώσουν την κριτική τους σε θέματα όπως το άνοιγμα των σχολείων το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο όπως και αυτό για την Παιδεία, που η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει με διαδικασίες fast track, αλλά και να αναφερθούν γενικότερα στις οδυνηρές επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στις εργασιακές σχέσεις.

 

 

Χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έδωσε το στίγμα των επόμενων ημερών, ανακοινώνοντας, ότι η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, με στόχο την ψήφιση 26 νομοσχεδίων μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογικό αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση και τόνισε

«Αυτό το σχέδιο θα φέρει όμως τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι ένα φυσικό φαινόμενο», υπογράμμισε, προειδοποιώντας ότι «η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και την σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Και αυτή η συνεδρίαση θα γίνει υπό ειδικές συνθήκες, με το γυάλινο προστατευτικό στο βήμα του ομιλητή, γάντια, αντισηπτικά, αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων και μικρό αριθμό βουλευτών.

...