Το 10% των Ιταλών έχει ήδη μολυνθεί από τον Covid-19 πάλι σύμφωνα με το Imperial College London

Posted on 31 Μαρτίου, 2020, 3:38 μμ
22 secs

Στην Ιταλία, 5,9 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να έχουν μολυνθεί μέχρι τώρα  από τον ιό Covid-19, δηλαδή το 9,8% του πληθυσμού, ενώ τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας στην Ιταλία έχουν σώσει περίπου 38.000 ζωές. Αυτό εκτιμήθηκε από το Κέντρο για τα μοντέλα μολυσματικών ασθενειών του Imperial College London, το οποίο βασίστηκε σε μια μαθηματική ανάλυση των δεδομένων που παρέχονται καθημερινά από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων που σχετίζονται με τους θανάτους που οφείλονται στον covid 19, σέ 11 Ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν από την επιδημία: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο


“Στην Ιταλία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες – οι ερευνητές γράφουν – εκτιμούμε ότι οι αναγνωρισμένες περιπτώσεις είναι διαφορετικής τάξης μεγέθους μικρότερες από τις πραγματικές, ειδικά για την παρουσία ασυμπτωματικών ατόμων ή με λίγα συμπτώματα πέρα από την περιορισμένη ικανότητα να γίνονται τέστ».

Και πάλι σύμφωνα με το Imperial College London, 120.000 θάνατοι έχουν ήδη αποφευχθεί στις ευρωπαϊκές χώρες που εξετάσθηκαν, χάρη στα μέτρα κοινωνικού περιορισμού που έχουν ληφθεί.

Επιπλέον, το ποσοστό των ατόμων που έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό κυμαίνεται μεταξύ 0.41% έως 15% του πληθυσμού: 2,7% στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο 0,41% στη Γερμανία, 3% στη Γαλλία και 9,8% στην Ιταλία. Έτσι στη Ιταλία, όπως επισημαίνει ο ειδικός ιολόγος Roberto Buroni, θα υπήρχαν ήδη «5,9 εκατομμύρια» περιπτώσεις Covid-19.

Το Imperial College London εκτιμά ότι οι λοιμώξεις του Covid-19 στην Ιταλία στις 28/3 είναι: 9,8% του πληθυσμού, 5,9 εκατομμύρια κρούσματα », υπογραμμίζει ο Burioni, ο οποίος προσθέτει στο Twitter:« Καταλαβαίνετε γιατί οι αριθμοί που ακούτε την τηλεόραση στις 18 δεν έχουν πολύ νόημα; Καταλαβαίνετε γιατί η Ιταλία έχει τόσους περισσότερους θανάτους από τη Γερμανία; ” “Αυτή η εκτίμηση δεν είναι δική μου, αλλά των ερευνητών από το Imperial College του Λονδίνου, μεταξύ των καλύτερων μελετητών επιδημιολογίας στον κόσμο”, προειδοποιεί ο ιολόγος.

Το Ινστιτούτο τονίζει επίσης τη σημασία των περιοριστικών μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. “Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πλέον εφαρμόσει πρωτοφανή μέτρα για τον μετριασμό των επιπτώσεων του Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της απομόνωσης επιβεβαιωμένων και ύποπτων περιπτώσεων, το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, την απαγόρευση των μαζικών συγκεντρώσεων και, πιο πρόσφατα, διακοπή των δραστηριοτήτων παραγωγής, σημειώνει το Imperial College. «Οι παρεμβάσεις αυτές αποσκοπούν στη διαχείριση της επιδημίας για να αποφευχθεί η αύξηση των περιπτώσεων που θα μπορούσαν να διαλύσουν τα συστήματα υγείας. Τώρα, τα τελευταία μοντέλα δείχνουν ότι θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο, ενδεχομένως αποφεύγοντας έως και 120.000 θανάτους στην Ευρώπη», γράφουν οι ερευνητές.

 

 

huffingtonpost.it

(Mετάφραση IndependentNews.gr)

 

 

 

 

 

 

 

 

...