Την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε στους Βρετανούς ο Μπόρις Τζόνσον – Το Διάγγελμα της Βασίλισσας

Posted on 24 Μαρτίου, 2020, 12:48 πμ
4 secs

Σε 335 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 σήμερα από 5.683 χθες.

 54 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους μόνο τη Δευτέρα 23/03


Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συνέστησε νωρίτερα στους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως, επισημαίνοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αεροπορικών οδών και χερσαίων συνόρων.

«Προτρέπουμε έντονα τους Βρετανούς ταξιδιώτες στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τώρα, όσο υπάρχουν εμπορικές οδοί για να το κάνουν» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

                 


                                                         

 

                                                           Το Διάγγελμα της Βασίλισσας

 

Την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε στους Βρετανούς ο Μπόρις Τζόνσον – Το Διάγγελμα της Βασίλισσας

 

«Καθώς ο Φίλιππος και εγώ φτάνουμε στο Ουίνδσορ σήμερα, γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι και οικογένειες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε περίοδο ανησυχίας και αβεβαιότητας. Μας συμβουλεύουν να αλλάξουμε τις συνήθεις συνήθειες μας και το μοτίβο της ζωή μας για το καλό των κοινωνιών στις οποίες ζούμε και, ειδικότερα, να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους.

Σε περιόδους όπως αυτές, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ενώνονται για να δουλέψουν ως ένα, επικεντρώνοντας τις κοινές προσπάθειές μας σε έναν κοινό στόχο.

Είμαστε υπερβολικά ευγνώμονες για τις γνώσεις και την αφοσίωση των επιστημόνων μας, του ιατρικού προσωπικού και των μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Όμως, τώρα, περισσότερο από ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν μας, έχουμε όλοι ένα ουσιαστικά σημαντικό μερίδιο να αναλάβουμε ως πολίτες, σήμερα και τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες. Πολλοί από εμάς θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους να μείνουν σε επαφή μεταξύ τους και να βεβαιωθούν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ασφαλή και είμαι βέβαιη ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή και να είστε σίγουροι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο».

Την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε στους Βρετανούς ο Μπόρις Τζόνσον – Το Διάγγελμα της Βασίλισσας
...