Συχνά-πυκνά, ακούμε για τις παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ότι λέει “τα πράγματα με το όνομά τους”.  Σε αντίθεση, προφανώς, με τα “στρογγυλέματα” και τον θεωρούμενο ως “ήπιο” λόγο,  άλλων. Λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, λοιπόν, ο Παύλος Πολάκης, ενημέρωσε, μέσω facebook, òτι δεν συμπεριλαμβάνεται – ακόμη-  στα δύο δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη Γη, που έχουν κάνει μία έστω δόση εμβολίου. Το Φθινόπωρο και αν,  είπε…

Η δημοσιοποίηση της στάσης του, που για να μη μασάμε τα λόγια μας, τέμνεται με τη συμπεριφορά και την πρακτική του αντιεμβολιαστικού κινήματος, μόνο ζημιά προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά, μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε το κόμμα απέναντι στο νομοσχέδιο- έκτρωμα Μητσοτάκη- Χατζηδάκη.  Ζημιά που αντί να μετριαστεί έγινε χειρότερη με τη μετέπειτα δήλωσή του, ότι (δεν) στηρίζει   την κεντρική  θέση του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του  εμβολιασμού ΤΟΥ ΣΥΝΌΛΟΥ του ενήλικου πληθυσμού.
Μόνο τυχαία δεν είναι, άλλωστε, η επίθεση που εξαπέλυσε η στριμωγμένη στα σχοινιά κυβέρνηση για να αλλάξει την ατζέντα, από τα εργασιακά στον Πολάκη και να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι, δήθεν, συμπράττει με τους αντιεμβολιαστές και τους κάθε λογής “ψεκασμένους”.
Για εμάς, λοιπόν,  άλλο είναι το όνομα των πραγμάτων και ο αγώνας  που δίνει σήμερα η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος. Για καθολική και ανεμπόδιστη πρόσβαση στον εμβολιασμό όλων των πολιτών της χώρας μας, όλων των ανθρώπων της γής.  Απέναντι στα κηρύγματα των σκοταδιστών, στον ακροδεξιάς κοπής ανορθολογισμό, στις “επιστημονικοφανείς” θεωρίες που στην πρώτη φάση της πανδημίας διακινούσαν ηγέτες όπως ο Τραμπ και ο Τζόνσον και μέχρι πρόσφατα ο φασίστας Μπολσονάρο.
Για εμάς:
Το όνομα των πραγμάτων είναι η άρση των πατεντών στα εμβόλια, που αντιμάχονται οι μεγάλες πολυεθνικές οι λεγόμενες big pharma,  η Δεξιά και η Ακροδεξιά.
Είναι το όχι στον εθνικισμό των εμβολίων που τα στερεί από δεκάδες φτωχές χώρες.
Είναι η πράξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (ηλικίας 47 ετών) να εμβολιαστεί δημοσίως από τους πρώτους.
, Τάκης Κατσαρός: Το όνομα των πραγμάτων,  ο αγώνας της Αριστεράς για καθολικό εμβολιασμό και ο Π. Πολάκης, INDEPENDENTNEWS
Είναι η μάχη των βουλευτών, των  στελεχών  και των μελών του κόμματος να πείσουν με την προσωπική τους στάση  για την ανάγκη του εμβολιασμού.
Είναι η ανάδειξη των εγκληματικών ευθυνών της ηγεσίας της Ε.Ε. και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΗ  στους εμβολιασμούς και για το επαίσχυντο “ξεστοκάρισμα” του Αstra Zeneca στις νεότερες ηλικίες, που υποκριτικά προσπαθούν να παρακάμψουν  η ΝΔ και η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτιθέμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του και αξιοποιώντας λανθασμένες δηλώσεις ενός και μόνου στελέχους του, του κ. Πολάκη.
Είναι η αποκάλυψη της κυβερνητικής αδιαφορίας και ανικανότητας στο 2ο και στο 3ο κύμα με τους 12.500 νεκρούς.
Είναι οι μάχες στην Υγεία για ενίσχυση του ΕΣΥ με πόρους, προσωπικό και ΕΜΒΟΛΙΑ.
Είναι οι αγώνες  στην Παιδεία για ασφαλή σχολεία, απέναντι, στην ΑΝΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ που επέλεξε η κυβέρνηση, υιοθετώντας στην ουσία την άποψη των αντιεμβολιαστών, ότι ο ιός “δεν κολλάει” στα σχολεία.  Ήταν η κυρία Κεραμέως και η κυβέρνηση που με αυτή την αντιεπιστημονική και σκοταδιστική θέση,  στοίβαξαν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές σε ανθυγιεινές  και ακατάλληλες αίθουσες και όταν τα κρούσματα άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο έκλειναν τα σχολεία. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNESCO η Ελλάδα είναι μεταξύ εκείνων των χωρών του κόσμου που έκλεισαν για πολύ μεγάλο διάστημα τα σχολεία.
Είναι το ίδιο το αποτέλεσμα των εμβολιασμών, που – παρά την καθυστέρηση- μηδένισε σχεδόν τους θανάτους σε πολλές χώρες, ενώ,    στην Ελλάδα,  βρισκόμαστε, επιτέλους,  σε πορεία αποκλιμάκωσης, έχοντας, όμως πληρώσει βαρύτατο τίμημα, λόγω της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης, της ανεπαρκούς ενίσχυσης του ΕΣΥ, των ποσοστών θνητότητας στις ΜΕΘ κλπ.
Αυτό είναι το όνομα των πραγμάτων και ο πραγματικός πόλεμος. Στον οποίο θα άξιζε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας -και ως γιατρός- το προσωπικό του παράδειγμα.
Κάνοντας, πρώτα από όλα,  αυτό που έχει ήδη κάνει κάθε γιατρός του ΕΣΥ που σέβεται τον όρκο του,  τον εαυτό του και τους ασθενείς του. Εμβόλιο!
Όπως έχουν ήδη πράξει  ή θα πράξουν  το επόμενο διάστημα οι συμπατριώτες του Σφακιανοί και Χανιώτες,   αλλά και οι περήφανοι βοσκοί των ορεινών όγκων της Κρήτης.