Τρίτος θάνατος ασθενούς με κορονοϊό σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Ξάνθη. Ένας 67χρονος που νοσηλευόταν στο τοπικό Νοσοκομείο έχασε τη μάχη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 14 καθώς η πανδημία έχει επιστρέψει χειρότερη από την περίοδο του lockdown.

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι ο επίμαχος οικισμός βρίσκεται σε ολική καραντίνα, τα κρούσματα που εντοπίζονται από μαζικά τεστ και συμπτωματικούς ασθενείς, αυξάνονται διαρκώς. 11 ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ και 170 συνολικά έχουν καταγραφεί στο Νομό της Ξάνθης από την έναρξη της πανδημίας.

Ιδιότυπος και επικίνδυνος «διχασμός»
Η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει όμως ένα επιπρόσθετο πρόβλημα, τον ιδιότυπο «διχασμό» που παρατηρείται ανάμεσα στο μειονοτικό πληθυσμό του ορεινού Δήμου Μύκης και τον πλειονοτικό πληθυσμό στον υπόλοιπο νομό. Οι μέν κάτοικοι της ορεινής περιοχής θεωρούν ότι έχουν στοχοποιηθεί εσκεμμένα και αντιδρούν στην καραντίνα, μεταχειριζόμενοι ακόμη και θεωρίες συνωμοσίας, οι δε κάτοικοι του υπόλοιπου νομού θεωρούν ότι έχει επέλθει μεγάλη οικονομική καταστροφή επειδή υπήρξε αμέλεια και υπερβολική χαλάρωση στην περίοδο του ραμαζανιού των μουσουλμάνων, στον Εχίνο.

Στην πραγματικότητα, όπως εκτιμούν ουδέτεροι παρατηρητές, η κόντρα αυτή είναι βολική για τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ώστε να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για την ολιγωρία τους στην πρόληψη και στην έγκαιρη λήψη μέτρων.

Μικροκομματικές και παραγοντικές σκοπιμότητες επηρέασαν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τώρα, μαζί με όλα τα σημαντικά προβλήματα, πρέπει να αντιμετωπίσει και τις ευαίσθητες τοπικές ιδιαιτερότητες.

Κατηγορίες και για τα ΜΜΕ

Τέλος, κατηγορίες καταγράφονται και για τη στάση των ΜΜΕ καθώς κάτοικοι και φορείς υποστηρίζουν ότι η περιοχή απομονώθηκε εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας. Όμως φαίνεται να είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που τα Μέσα, δεν έχουν υπερβάλει στην κάλυψη των γεγονότων, αν δεν υποβαθμίζουν κιόλας την κατάσταση.

Πηγή: tvxs.gr