Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα 150 κρούσματα κορονοϊου που διαγνώστηκαν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι.

«Παρόλο που η κυβέρνηση γνώριζε την ύπαρξη κρούσματος στη δομή στο Κρανίδι ήδη από τη Μ. Πέμπτη, δεν προχώρησε στους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους, αφήνοντας έτσι ανεξέλεγκτη την εξάπλωση του κορωνοϊού», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης

«Τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι Αργολίδας, αναδεικνύουν την τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τόσο των προσφύγων που διαμένουν εκεί όσο και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «παρόλο που η κυβέρνηση γνώριζε την ύπαρξη κρούσματος στη συγκεκριμένη δομή ήδη από τη Μ. Πέμπτη, δεν προχώρησε στους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους, αφήνοντας έτσι ανεξέλεγκτη την εξάπλωση του κορωνοϊού».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, έχουμε επισημάνει την ανάγκη της λήψης αυξημένων προστασίας για όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς της χώρας μας. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαφύλαξη της υγείας όλων όσων κατοικούν στη χώρα».

«Έστω και τώρα, την καλούμε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε όλες τις προσφυγικές δομές προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.