ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και εμπαίζει τους πολίτες

Posted on April 18, 2020, 6:52 pm
1 sec

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Πρωθυπουργό ότι όσα υποστηρίζει «αποτελούν μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και κατάφωρου εμπαιγμού των πολιτών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», αναγνωρίζει ότι το 2020 θα υπάρξει ύφεση, αλλά εκτιμά πως η ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο θα είναι μεγαλύτερη. Όσον αφορά τις επιχορηγήσεις και τα επιδόματα τονίζει πως «αν πιστεύουν κάποιοι ότι ξαναγυρίζουμε στην εποχή όπου το κράτος θα καλύπτει όλες τις ζημιές, κάνουν λάθος (…)» και μιλά για «επιμερισμό των βαρών με δίκαιο τρόπο».

Ο πρωθυπουργός επίσης αναφορικά με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση τονίζει ότι «η Πολιτεία έδωσε πολλά χρήματα κυρίως για να τονώσει την εργασία και το εισόδημα. Και το έκανε με τρόπο θα έλεγα -και μη σας αιφνιδιάσω εδώ- σχεδόν σοσιαλιστικό: οριζοντίως 800 ευρώ σε όλους, ασχέτως του εισοδήματος!».

«Μέσα σε ένα κρεσέντο θράσους, ο πρωθυπουργός που επιδοτεί την ανεργία αντί την εργασία, βαφτίζει το επίδομα των 533 ευρώ για ένα μήνα, αλλά και το κατάπτυστο voucher για κατάρτιση στα ΚΕΚ των 600 ευρώ, ως γενναία και “σοσιαλιστική στήριξη” του εισοδήματος και της εργασίας!», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «Αν νομίζει ότι θα κοροϊδέψει εργαζόμενους και επιστήμονες, επιδοτώντας τις απολύσεις τους και με αθλιότητες όπως το «Σκοιλ Ελικικού» για να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε φίλους του, είναι βαθιά γελασμένος».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να «σταματήσει να κρύβεται», επισημαίνοντας τα εξής: «Από χθες περιμένουμε μία απάντηση: θα συνεχιστεί αυτό το φιάσκο του δώρου των 80 εκατ. ευρώ στα ΚΕΚ με το οποίο εξευτελίζει τους επιστήμονες; Παραμένει υπουργός ο κ. Βρούτσης;».

...