Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις Κεραμέως για τα σχολεία

Posted on 29 Απριλίου, 2020, 12:10 μμ
5 secs

Η επόμενη ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Τρίτης για τη «σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα»


Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη 29/4, στις 11 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Υπουργικό Συμβούλιο (μέσω τηλεδιάσκεψης).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

-Ενημέρωση για υγειονομικά και οικονομικά θέματα σχετικά με τον COVID-19,

-Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για χωροταξία και πολεοδομία.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ.

-Παρουσίαση νομοσχεδίων Υπουργείου Δικαιοσύνης για α) ενσωμάτωση Οδηγιών ΕΕ και β) Επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης και δικονομία Ελεγκτικού Συνεδρίου.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απλοποίηση των διαδικασιών στο πεδίο της ύλης του Υπουργείου.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Κεραμέως – Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, στις 18:00 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, η κ. Κεραμέως θα πάρει μέρος στην αυριανή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας.

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είπε για ποιο λόγο τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μέχρι χθες χαρακτηρίζονταν από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες “υγειονομική βόμβα διασποράς του κορωνοϊού”, τώρα ξαφνικά ανοίγουν άρον-άρον για είκοσι μόλις μέρες, αφήνοντας μάλιστα παράθυρο να κάνει το ίδιο και για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία», σχολιάζει σχετικά η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της (28/4/20) με αφορμή τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη.

...