Πρώτες ενδείξεις ότι το περιφερειακό σύστημα υγείας είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση

Δύο 60χρονοι ασθενείς από το Μπέργκαμο με σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές, λόγω έλλειψης θέσεων στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας, μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στη Σικελία με στρατιωτικά αεροσκάφη. Είναι νοσηλευόμενοι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου του Παλέρμο. Αυτό ανακοινώθηκε από το περιφερειακό τμήμα υγείας της Σικελίας.

«Δεν υπάρχουν πλέον ασθενοφόρα και επομένως κάποιος να πρέπει να περιμένει αργά τη νύχτα» για να μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία από εκείνα που είναι υπερφορτωμένα: αυτά δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λομβαρδίας, Giulio Gallera, σε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας ότι μέχρι στιγμής από τα «καυτά» νοσοκομεία των πόλεων Crema, Cremona, Lodi, Voghera, Iseo κ.λπ. 91 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλες νοσοκομειακές δομές και 81, σε ελαφρότερη κατάσταση, σε εγκαταστάσεις της κοινωνικής πρόνοιας.

«Οι αριθμοί δείχνουν αύξηση της εξάπλωσης της μετάδοσης, μια ανάπτυξη που είναι σταθερή: υπάρχουν 11.685 θετικά δείγματα στη Λομβαρδία, με μια αύξηση 1.865 περιπτώσεων, υπάρχουν 4.898 άτομα που νοσηλεύονται ήτοι 463 περισσότεροι ασθενείς. Τα άτομα σε εντατική θεραπεία είναι 732, αύξηση κατά 85 σε σχέση με χθές και 966 θανάτοι, ήτοι σύν 76 επιπλέον»: αυτοί είναι οι αριθμοί της κρίσης του κορωναιού, που ανακοινώθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ευημερίας Giulio Gallera .

Σαράντα ασθενείς από τη Λομβαρδία έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές: ο σύμβουλος Gallera εξήγησε ότι η διαλογή γίνεται μέσω της πολιτικής προστασίας. Οι πρώτοι 28  που μεταφέρθηκαν ήταν ασθενείς χωρίς κορωναιό ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις εντατικές ασθενείς θετικοί στον κορωναιό. «Στάλθηκαν στην Πούλια (Μπάρι),στην Τοσκάνη. Όταν αυτό το κύμα περάσει – πρόσθεσε – θα διαθέσουμε τα κρεβάτια μας στους άλλους» (στις άλλες περιφέρειες).