Σταθερή η κατάσταση των επτά που προσβλήθηκαν από τον κορονοΐο

Posted on 03 Μαρτίου, 2020, 2:41 μμ
1 sec

Καλή είναι η κατάσταση της υγείας των επτά ατόμων, που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 και παραμένουν σε απομόνωση χωρίς να λαμβάνουν κάποια αγωγή στα νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 270 επαφές από το περιβάλλον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 570 ύποπτα περιστατικά.

Κεντρικό μήνυμα που έστειλε σήμερα ο κ. Τσιόδρας ήταν ότι «οφείλουμε να προστατεύουμε τους ηλικιωμένους, τις γιαγιάδες και τους παππούδες, τους χρονίως πάσχοντες, που είναι περισσότερο ευάλωτοι στον νέο κορονοϊό. Οι χρονίως πάσχοντες, όπως είπε, τα άτομα με καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα, ζαχαρώδη διαβήτη και υπέρταση.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, τώρα βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του Covid-19 στη χώρα μας με συγκεκριμένα κρούσματα, τα οποία έχουν εντοπιστεί και οι ιχνηλατούνται οι επαφές τους, ενώ η δεύτερη φάση αφορά μια ευρεία φάση του νέου κορονοϊού στην κοινότητα, την οποία «κάθε μέρα που καθυστερούμε είναι υπέρ μας», διότι «προετοιμάζεται καλύτερα το σύστημα υγείας, ενημερώνονται καλύτερα» οι πολίτες και ζεσταίνει ο καιρός.

Ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε τους γιατρούς που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και «περιποιούνται τα περιστατικά με αυτοθυσία και φροντίδα». Τέλος, ανακοίνωσε ότι οι δύο Έλληνες πολίτες, που επαναπατρίστηκαν από την Ιαπωνία τον περασμένο μήνα, βγήκαν από το νοσοκομείο «Σωτηρία» μετά από αρνητικούς ελέγχους.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

...