Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας σε ΙΧ αυτοκίνητα την Ανάσταση και το Πάσχα

Posted on 14 Απριλίου, 2020, 11:13 πμ
0 secs

Το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης (από τις 8 το Μεγάλο Σάββατο, που κλείνουν τα καταστήματα) και ανήμερα το Πάσχα, εξετάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ανακόψει πιθανά σχέδια για κυκλοφορία πολιτών προς εκκλησίες, φιλικά και συγγενικά σπίτια και την ύπαιθρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής η ενίσχυση των μέτρων για τις δύο αυτές ημέρες είναι κάτι που εξαρχής υπήρχε στα πλάνα του Μαξίμου, καθώς μπορεί να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση του συγχρωτισμού λόγω της γιορτής του Πάσχα.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασις, Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν και οι δύο κατηγορητικοί κάνοντας κατανοήτο προς όλες τις πλευρές, ότι φέτος το Πάσχα δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια, ενώ και οι εκκλησίες όλη την Μεγάλη Εβδομάδα θα τελέσουν τις λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Με την πορεία της εξάπλωσης να βαίνει καλά, ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν νέες εστίες εξάπλωσης που θα τινάξουν την προσπάθεια στον αέρα και θα μας γυρίσουν αρκετές εβδομάδες πίσω.

Όπως υποστηρίζει η Καθημερινή στην περίπτωση που τα επόμενα 24ωρα ανακοινωθούν νέα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων, αυτά θα είναι εκτός απροόπτου και τα τελευταία. καθώς στην κυβέρνηση κατανοούν πλήρως την κόπωση που έχει επέλθει μετά ένα μήνα καραντίνας. Γνωρίζουν όμως ταυτόχρονα ότι η υπερβολική χαλάρωση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Η εντολή που έχει δοθεί σε ΕΛΑΣ και Λιμενικό είναι να πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους, ανεβάζοντας περισσότερο στροφές τις επόμενες ημέρες. Σε μια προσπάθεια αποτροπής πιθανής «ανταρσίας» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε χθες ότι ελέγχονται ήδη οι παλιές και νέες εθνικές οδοί, οι παράδρομοι, οι σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, όπως και όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Ταυτόχρονα θα παραμείνει σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις παραλιακές ζώνες και τους ανοιχτούς, δημόσιους χώρους, ώστε να να αποφευχθεί η έξοδος τις ημέρες των γιορτών, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

...