Σε ένα αλληλέγγυο και συνεκτικό πακέτο μέτρων ευελπιστεί η κυβέρνηση από το Eurogroup ,σύμφωνα με όσα είπε, πάνω – κάτω, ο κ. Σταϊκούρας στη Βουλή.

Ένα πακέτο το οποίο, πέρα από την επιβεβαίωση της αξίας της αλληλεγγύης που αποτελεί την απαρχή της ευρωπαϊκής ιδέας στην οποία βασίζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, κάπως έτσι το περιέγραψε ο υπουργός, θα δείχνει επίσης ότι οι διαβουλεύσεις «δεν θα είναι κατώτερες των περιστάσεων, ούτε θα δείχνουν ατολμία και απροθυμία».

Και τίθεται αυθόρμητα το ερώτημα: πως η άτολμη και απρόθυμη κυβέρνηση αξιώνει τόλμη και προθυμία, στον οικονομικό τομέα, εκεί ακριβώς που η ίδια χωλαίνει;

Μια κυβέρνηση που φαίνεται να υιοθετεί για την οικονομία την ίδια «συνταγή» για τον κορονοϊό; Δηλαδή το δόγμα, «όλοι μέσα και κάποτε θα περάσει η μπόρα και θα δούμε ποιος γλύτωσε».

Μα δεν πάει έτσι. Πρώτα απ’ όλα ξέρουμε ποιος θα γλυτώσει. Τα μεγάλα κεφάλια, τα παχιά πορτοφόλια. Οι άλλοι, που την έβγαζαν δεν την έβγαζαν και πριν τον κορονοϊό, τώρα οικονομικώς θα «αποδημήσουν εις Κύριον».

Όσο για τους εργαζόμενους, εκεί που πήγαν να πάρουν μια ανάσα, να περιμένουν μια ωρίμανση μισθού, μια νέα σύμβαση εργασίας, ήρθε πρώτα η νέα κυβέρνηση να «τους κόψει τον αέρα» και τώρα θα μείνουν και άνεργοι, μισοάνεργοι, μισοπληρωμένοι, έως και… ανύπαρκτοι έτσι που το πάει η εργατική πολιτική Βρούτση!