Σε επιφυλακή για τι επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που «στις 12 Μαρτίου», στην επόμενη συνεδρίασή της, θα συζητήσει πιθανές απαντήσεις στους κινδύνους που θέτει η εξέλιξη του νέου covid-19 για την οικονομία.

«Η συζήτηση μεταξύ των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν δεν έχει ακόμα λάβει χώρα, θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην ΕΚΤ.

H Κριστίν Λαγκάρντ, επιστρέφοντας την Δευτέρα από το Παρίσι, συγκάλεσε την εκτελεστική επιτροπή της τράπεζας στη Φρανκφούρτη, εκδίδοντας στη συνέχεια μια ανακοίνωση στην οποία η ΕΚΤ εμφανίζεται «έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα» για τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας.

«Η έξαρση του κοροναϊού είναι μία κατάσταση που εξελίσσεται γρήγορα, η οποία δημιουργεί κινδύνους για τις προοπτικές της οικονομίας και τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών. Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την οικονομία, τον μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική μας. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία και αντίστοιχα με τους υφιστάμενους κινδύνους», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Σήμερα, προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη των κεντρικών τραπεζιτών και υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) για να συντονίσουν τη δράση τους.