Σοβαρά με πνευμονική εμβολή, διασωληνωμένος, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, νοσηλεύεται ο 66χρονος που είναι το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας μόλις είχε επιστρέψει από εκδρομή με ακόμα πενήντα άτομα στο Όρος Σινά. Διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό του Ρίο από την Αμαλιάδα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε μονόκλινο θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν ως ύποπτο κρούσμα για τον κορονοϊο. Σήμερα το μεσημέρι μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης αφού βγήκε θετικός ο εργαστηριακός έλεγχος για τον Covid-19.

Νωρίτερα το υπουργείο είχε ανακοινώσειτο όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού S στη χώρα μας.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το 5ο επιβεβαιωμένος κρούσμα ήταν γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη επίσης η οποία είχε έρθει σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. Η 39χρονη γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και σύμφωνα με πληροφορίες το 8 κρούσμα είναι ο 40χρονος σύζυγός της.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό ανιχνεύθηκε κατά την διάρκεια ιχνηλάτησης επαφών του 5ου κρούσματος από τον ΕΟΔΥ και ήταν σε αυστηρή κατ’ οίκον απομόνωση κι έτσι περιορίζεται σημαντικά το ενδεχόμενο να έχει μεταδώσει τον ιό.

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι μετά και τη συγκεκριμένη μετάδοση ανοίγει περαιτέρω ο κύκλος της ιχνηλάτησης επαφών προκειμένου να περιοριστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης και νέων κρουσμάτων.

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.