7.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Σε απομόνωση η Λομβαρδία λόγω του κορονοϊού

ΔΙΕΘΝΗΣε απομόνωση η Λομβαρδία λόγω του κορονοϊού

Σε απομόνωση τέθηκε όλη η Λομβαρδία, μετά την έξαρση των κρουσμάτων από το νέο κορονοϊό.

Ολόκληρη η Λομβαρδία και άλλες 14 περιφέρειες στις βόρειες περιοχές έχουν αποκλειστεί μέχρι τις 3 Απριλίου με τους νεκρούς στη χώρα να έχουν φτάσει τους 233 και τα κρούσματα στις 5.883.

Η διαρροή των πληροφοριών αυτών δημιούργησε ορδές χιλιάδων που προσπάθησαν να καταφύγουν στις νότιες περιοχές της χώρας.

Οι περισσότερες περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας ζήτησαν επίσημα από τους πολίτες που επιστρέφουν από την Λομβαρδία και άλλες περιοχές του ιταλικού Βορρά να παραμείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον δυο εβδομάδες. Την απόφαση αυτή έλαβαν οι περιφερειάρχες της Καλαβρίας, Απουλίας, Καμπανίας και Μπαζιλικάτα. Και στις περιοχές Αμπορούτσο και Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία, ελήφθη η ίδια ακριβώς απόφαση.

Ο κατ΄οίκον περιορισμός οφείλεται στην μαζική αναχώρηση πολιτών από το Μιλάνο, την περασμένη νύχτα, με προορισμό περιοχές της νότιας Ιταλίας. Σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, υπάρχει έντονη ανησυχία διότι τα δημόσια νοσοκομεία της Νάπολης, του Μπάρι, της Σικελίας και της Καλαβρίας, συχνά δεν διαθέτουν τον ίδιο εξοπλισμό με τα νοσοκομειακά συγκροτήματα του ιταλικού Βορρά και θα ήταν πιο δύσκολο να μπορέσει να αντιμετωπισθεί μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Εν τω μεταξύ εξεγέρσεις σήμερα σε σειρά φυλακών εξαιτίας του κλίματος έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται. Κύριο αίτημά τους, να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού μέσα στις φυλακές. Δεν υπήρξε καμία απόδραση, αλλά η προκλήθηκε τεράστια ένταση.

Για τον ίδιο λόγο εξεγέρσεις σημειώθηκαν στα σωφρονιστικά ιδρύματα στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια. Οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στους τοίχους και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαψαν στρώματα.

To βράδυ του Σαββάτου, επίσης, στις φυλακές της πόλης Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης να σταματήσουν οι επισκέψεις των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην ευνοηθεί η μετάδοση του κορονοϊού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Επίσης η Alitalia ανακοίνωσε ΄τι από την Δευτέρα αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα.

«Εγκλωβισμένος» δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος εκφώνησε το κυριακάτικο κήρυγμά του όχι δια ζώσης, αλλά μέσω Internet μέσα από το Βατικανό.

Ωστόσο εμφανίστηκε για λίγο μόνο στο παράθυρο και κούνησε το χέρι του στους εκατοντάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην τεράστια πλατεία του Αγίου Πέτρου, που συνήθως συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες.

Οι περισσότεροι πιστοί βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους παρακολουθώντας το κήρυγμα του πάπα από τέσσερις γιγαντοθόνες.

«Είναι λίγο περίεργο το σημερινό κήρυγμα με τον πάπα κλεισμένο στην βιβλιοθήκη, αλλά σας βλέπω και είμαι κοντά σας», είπε.

«Βρίσκομαι με την προσευχή μου κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας της παρούσας επιδημίας του κοροναϊού αλλά και σε εκείνους που τους φροντίζουν», είπε.

Πηγή του Βατικανού είπε ότι από την Δευτέρα τα μουσεία του, τα οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνουν έξι εκατομμύρια επισκέπτες, θα είναι κλειστά.

Τέλος ο υπουργός Αθλητισμού Βιτσέντζο Σπανταφόρα πρότεινε την αναστολή του ιταλικού πρωταθλήματος μέχρι νεωτέρας, λίγο πριν ξεκινήσουν οι σημερινοί αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι σε άδεια γήπεδα.

Όπως δήλωσε δεν έχει νόημα να μπει σε κίνδυνο η υγεία των παικτών, οπαδών και αξιωματούχων.

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Αρέσει σε %d bloggers: