Σ.Τσιόρδας-Ν.Χαρδαλιάς : Τα πάντα είναι κρίσιμα,ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός!

Posted on 11 Απριλίου, 2020, 7:02 μμ
2 secs

Oι θάνατοι είναι μία τραγική υπόμνηση τι  μπορεί να πάθει ένα σύστημα υγείας αν δεν είναι σε “επαγρύπνηση” σχολίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην αρχή της ομιλίας του και καθώς ανακοίνωνε την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε 72 νέα  κρούσματα στη χώρα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.081 κρούσματα.

Τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό τις τελευταίες 24 ώρες με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 93.

Την ίδια ώρα 75 άνθρωποι νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ 15 έχουν εξέλθει από αυτές.

Στο πλαίσiο της χθεσινής ενημέρωσης ο κ. Τσιόρδας είχε επισημάνει πως: «Σιγά σιγά ο κόσμος θα επανέλθει στη κανονικότητα, αλλά θα πάρει καιρό»

Χαρδαλιάς:Τα πάντα είναι κρίσιμα

 

Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα πάντα είναι οριακά και τα δεδομένα σταθμίζονται πλέον σε 12ωρη βάση συνέχισε, καλώντας τους πολίτες να είναι υπομονετικοί.

«Είναι ώρα να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και να παραμείνουμε στο σπίτι, για να νικήσουμε τον κορονοϊο»

Τα πάντα παραμένουν οριακά, αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση.

Σημειώνεται επίσης ότι, κλειστές έως τις ‪27 Απριλίου‬ θα παραμείνουν όλες οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στους ΚΑΔ και έχουν κλείσει προσωρινά για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Η απόφαση δημοσιεύθηκε το Σάββατο 11/4/20 στο ΦΕΚ και από το μέτρο εξαιρούνται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ ‘ οίκον (e-shop κτλ.) που προσφέρουν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στους 67 πληττόμενους ΚΑΔ.

Τέλος,επισήμανε πως «ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός».

...