“Άνθρακας“ ο θησαυρός – “Ψεύτικη” η καταγγελία για μαχαίρωμα στην Κυψέλη πριν το πογκρόμ

Posted on 11 Μαΐου, 2020, 6:39 μμ
0 secs

Με την κατηγορία της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές είναι αντιμέτωπος ο 52χρονος που σύμφωνα με την Αστυνομία κάλεσε την Άμεση Δράση ξημερώματα Σαββάτου για υποτιθέμενη σε βάρος του ληστεία στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη λίγο πριν σημειωθούν τα επεισόδια μεταξύ ομάδων ΜΑΤ και συγκεντρωμένων.

Σε βάρος του 52χρονου ο Εισαγγελέας άσκησε πλημμεληματικού βαθμού ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση στο Αυτόφωρο.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την Κυριακή μετά από ταυτοποίηση που έκανε η Αστυνομία στην επίμαχη κλήση.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 52χρονος φέρεται να κάλεσε μετά τα μεσάνυχτα, Παρασκευής προς Σάββατο, την Άμεση Δράση λέγοντας ότι είναι θύμα ληστείας και τραυματισμού με μαχαίρι στο πόδι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας. ο κατηγορούμενος είπε στο κέντρο “ελάτε να με σώσετε”. Φέρεται μάλιστα να επέμεινε στους αστυνομικούς που του τηλεφώνησαν όταν πλησίασαν στο σημείο που τους υπέδειξε, ότι βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ότι κινδυνεύει.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους της γειτονιάς στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, που προέβησαν σε καταγγελίες στην καμπάνια Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη, η δικαιολογία που διέρρευσε η Αστυνομία για το αναίτιο και προκλητικό κατασταλτικό πογκρόμ το βράδυ της Παρασκευής, το συγκεκριμένο άτομο δεν ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι γνωστός στην περιοχή για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές απόψεις του.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να τα μπαλώσει μιλώντας για παγίδα που στήθηκε εις βάρος των αστυνομικών.

Για ποια παγίδα μιλάμε, όμως όταν η ίδια η γειτονιά επιβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο άτομο που προέβη στο τηλεφώνημα όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τον λεγόμενο “αντιεξουσιαστικό” αλλά αντιθέτως ανήκει στον ακροδεξιό χώρο;

Για ποια παγίδα μιλάμε όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας βγήκε την επόμενη μέρα και είπε οτι τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν σε επόμενη συνάθροιση κόσμου στις πλατείες;

Η καμπάνια καλεί την Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να απολογηθούν για τα όσα συνέβησαν αλλά και να απαντήσουν συγκεκριμένα, γιατί δεν έλεγξαν τη δήθεν πληροφορία ως όφειλαν πριν προχωρήσουν στις επιθέσεις, όπως και το τι μέτρα θα παρθούν για τους αξιωματικούς – υπεύθυνους που ενήργησαν με τον γνωστό σε όλους πλέον τρόπο χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη «καταγγελία» ως δικαιολογία.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές όπου η δίκη του αναβλήθηκε σε δικάσιμο που θα οριστεί όταν επαναλειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια.

Το δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο 52χρονος ο οποίος ζήτησε να του επιστραφεί το κινητό του, που κατασχέθηκε με την σύλληψη του, καθώς είναι απαραίτητο , όπως είπε, για την δουλειά του. Το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα του, τονίζοντας πως “το κατασχεθέν, είναι πειστήριο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία”.

...