«Αν ημουν εγώ στο Eurogroup θα είχα προτείνει την αναστολή του συμφώνου Σταθερότητας», είπε στον «αέρα» ο τομεάρχης Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 στις 17/3  ,δυο ημέρες αργότερα ήρθε η απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών,Χρήστο Σταϊκούρα,,«Λυπάμαι που ο κ. Τσακαλώτος διολισθαίνει σε μία από τις χειρότερες πρακτικές του, επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και μαξιμαλισμού».

Όμως, φαίνεται πως βιάστηκε κάπως, καθώς λίγες μόνο ώρες αργότερα από τη δήλωση του υπουργού, ήρθε η Κομισιόν να τον “αδειάσει” δια στόματος της πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,η οποία και δικαίωσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανακοινώνοντας την πλήρη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας για να μπορούν οι χώρες της ΕΕ να ενισχύσουν χωρίς περιορισμό τις οικονομίες.


Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στο Twitter τόνισε πως «οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να χορηγήσουν στην οικονομία τους όσους (πόρους) θα χρειαστούν».

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Πλέον δεν έχουν δικαιολογία

«Πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία», σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δημοσιεύοντας το βίντεο με τις τρεις προαναφερθείσες δηλώσεις. Μάλιστα ζήτησε, α) την πλήρη καταβολή μισθών και δώρου από το κράτος, β) την ανάκληση των απολύσεων, γ) να δοθεί επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα, καθώς και δ) να υπάρξουν οριζόντια μέτρα για την στήριξη της οικονομίας.

«Άλλωστε υπάρχει ασφάλεια και το λένε και οι ίδιοι»

Θυμίζουμε την σχετική αναφορά του Στ. Πέτσα στον ΑΝΤ1, πως αυτή τη στιγμή ως χώρα «έχουμε το πλεονέκτημα να διαθέτουμε ένα ταμειακό απόθεμα, τα 32 δις. ευρώ». «Μας επιτρέπει το ταμειακό απόθεμα αυτό να κάνουμε παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά.