Για συνειδητή επιλογή να δημιουργηθεί χαοτική κατάσταση στη Λέσβο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτίθεται προσωπικά στον Χαράλαμπ Αθανασίου και τον Στρατή Κυτέλη.

Η κυβέρνηση εκανε την επιλογή να βυθίσει τη Λέσβο στο χάος. Αρνούμενη όλες αυτές τις μέρες να στείλει πλοία για την αμεση αποσυμφόρηση του νησιού, είναι υπεύθυνη για τις εκτός ελέγχου καταστάσεις που ζούμε από χθες.

Σε τοπικό επίπεδο τη “βρώμικη δουλεια” της κυβέρνησης έχουν αναλάβει ο κ.Αθανασιου και ο κ.Κυτελης, που με τις ενέργειες τους δυναμιτίζουν την ήδη τεταμένη κατάσταση. Οι χθεσινές εικόνες αποτελούν ντροπη για το νησί μας και αναρωτιόμαστε αν στη Λέσβο υπάρχει εισαγγελέας και τι πράττει για όλα αυτά.

Εν μέσω μιας πραγματικής εθνικής κρίσης, μετά την επιλογή του αδίστακτου Ερντογάν να “σπρώξει” πρόσφυγες και μετανάστες προς τη χώρα μας, η κυβέρνηση και οι τοπικοί της εκπρόσωποι επιλέγουν τον διχασμό και τη συκοφαντικη στοχοποίηση όσων αντιστέκονται στους καταστροφικούς σχεδιασμούς τους. Υποκινούν, υποθαλπτουν και ανέχονται τις ακροδεξιές ομάδες των τραμπούκων που από χτες έχουν βγει στους δρόμους.

Καλούμε όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικες δυνάμεις του τόπου σε ενωτική δράση, για να απαιτήσουμε άμεση αποσυμφόρηση, να αποσοβησουμε νέες τραγωδίες, να προστατεύσουμε τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας και να απαιτήσουμε την εφαρμογή των νόμων.

Καλούμε την κυβερνηση αποστείλει άμεσα πλοία για την αποσυμφόρηση της Λέσβου, προτού βάψει τα χέρια της με αίμα.

«Έκρυθμη η κατάσταση στο νησί»

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σημειώνει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της αποθρασύνει τους ακροδεξιούς και έχει δημιουργήσει έκρυθμη κατάσταση στο νησί.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ» γιατί με την πολιτική που ακολουθεί στο προσφυγικό πρόβλημα έχει δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση στο νησί.

Αποθρασύνει τις ακροδεξιές ομάδες οι οποίες επιχειρούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, τρομοκρατούν και προπηλακίζουν εργαζόμενους και άλλους διερχόμενους κατοίκους και καταστρέφουν τα αυτοκίνητά τους.

Η ευθύνη της είναι τεράστια.