Τι λένε οι προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα;  Ότι ο Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια! «Στην ύφεση και τις απολύσεις», λένε οι μεμψίμοιροι. Τα ξέρουμε αυτά… Όταν θέλει κάποιος να γκρινιάζει, κάτι θα βρει. Σημασία έχει ότι είμαστε πια πρωταθλητές και αυτό πρέπει να πανηγυρίζουμε. Ο μόνος πονοκέφαλος της κυβέρνησης είναι μήπως κατά τους έξαλλους πανηγυρισμούς του λαού δεν τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας.

Αυτό φοβήθηκε κι ο κ. Σταϊκούρας και αποφάσισε να διαψεύσει τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ακούς εκεί ύφεση 9,7%, ανεργία 19,9% και 160.000 χαμένες θέσεις εργασίας. Είναι δυνατόν η ύφεση να είναι μεγαλύτερη και από το 2011, την πιο σκληρή χρονιά των Μνημονίων, ενώ μας κυβερνάει ένας Μητσοτάκης; Η Ν.Δ. λάμβανε σοβαρά υπ’ όψιν τις εκτιμήσεις της Κομισιόν μόνο όσο κυβερνούσαν οι συριζομαδούροι. Όσο πιο ζοφερές και δυσοίωνες ήταν, τόσο περισσότερο κραύγαζε.

Τώρα, όμως, που το επιτελικό κράτος έχει στηθεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνουμε σημασία στο τι λένε οι ξένοι. Τώρα μας κυβερνούν νοικοκυραίοι που ξέρουν καλύτερα. Στο κάτω κάτω, όταν οι ξένοι έμεναν στα δέντρα, εμείς τα κόβαμε για να χτίσουμε αυθαίρετα!

Υπάρχει καλοπροαίρετος άνθρωπος που παρακολουθεί τον κ. Σταϊκούρα να κάνει προβλέψεις και δεν του εμπνέει εμπιστοσύνη;

Ένα μικρό προβληματάκι δημιουργήθηκε μόνο με τους κύκλους του κ. Σταϊκούρα που, διαψεύδοντας τις προβλέψεις της Κομισιόν, διέψευσαν ταυτόχρονα και τον κ. Μητσοτάκη που προέβλεψε πριν από λίγες ημέρες ύφεση 10%.

Αλλά και πάλι, τι μ’ αυτό… Ο πρωθυπουργός μας Μωυσής είναι, μπορεί όταν ο κ. Σταϊκούρας είχε τηλεδιάσκεψη με ειδικούς αναλυτές, με χαρτορίχτρες, καφετζούδες και τον Ζήκο τον μπακαλόγατο, να έλειπε στο όρος Σινά για να φέρει καμιά καινούργια πλάκα με εντολές από τον ΣΕΒ.

 

Ακραίοι! Τι περιμένεις…

Δυστυχώς, με τις προβλέψεις βρήκαν ευκαιρία οι ακραίοι να ξεσηκωθούν σε μια ακόμα προσπάθεια να εμποδίσουν το θεάρεστο έργο της καλύτερης κυβέρνησης των ιστορικών χρόνων.

Πρώτος και καλύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ που της επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες, κατηγορώντας την ότι οδηγεί την Ελλάδα σε αδιέξοδο και υποστηρίζοντας ότι λύση μπορεί να δώσει μόνο μια άμεση και γενναία πολιτική στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για να «Μείνουμε όρθιοι».

Απορίας άξιο είναι γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε αυτό το σενάριο. Γιατί, παρακαλώ, να «Μείνουμε όρθιοι»; Στα γόνατα να πέσουμε και να προσκυνάμε, να μακαρίζουμε την τύχη μας που βρέθηκε αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαχειριστεί τούτη την κρίση.

Μπορεί να χαθούν 160.000 θέσεις εργασίας με την επιστροφή της ανεργίας στο 20%, μπορεί να μπουν κάμποσα λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αυτά είναι ευτελή ζητήματα για να απασχολήσουν μια κυβέρνηση με όραμα.

Είναι δυνατόν να απαιτούν κάποιοι κομμουνισμένοι να ασχοληθεί το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη με εργαζόμενους και επιχειρήσεις, με «ζόμπι» και «μπαταχτσήδες», όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκαν οι μικρομεσαίοι;

Η πανδημία δίνει μια τεράστια ευκαιρία στην κυβέρνηση να πάει σε νέο γύρο (με πίτα ή όχι, μένει να διευκρινιστεί) αναδιάρθρωσης της οικονομίας. Θα επιβιώσουν, θα χρηματοδοτηθούν και θα αναπτυχθούν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί. «Μένουμε με την ελίτ» είναι το δόγμα του πολυχρονεμένου μας πρωθυπουργού, που κάποιοι τον υποτιμούν και θέλουν να τον δουν να ασχολείται με τον κάθε… ψυκτικό από το Περιστέρι, με επαγγελματίες εστίασης και τουρισμού, με γκαρσόνια, ψωνάρες καλλιτέχνες και άλλους τέτοιους που αναδίδουν οσμή πλέμπας.

Όχι, λοιπόν! Φτάνει πια με την προστασία της εργασίας και των αδύναμων. Αρκετά με τα περί κοινωνικού κράτους, εργασιακών δικαιωμάτων και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Να ‘ναι καλά εκείνος ο πρώην υπουργός με τα σπαστά ελληνικά (ονόματα δεν λέμε) που άφησε κάμποσα δισεκατομμύρια «μαξιλάρι» να ‘χει η σημερινή κυβέρνηση να πορεύεται…

Πάρτε το απόφαση, είναι συνειδητή επιλογή του Μωυσή να οδηγήσει τον δημόσιο πλούτο στους περιούσιους φίλους της παράταξής του, στους λίγους και ισχυρούς που ξέρουν να στηρίζουν.

Τρανό παράδειγμα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα, δείτε ειδήσεις, ανοίξτε τα μάτια σας. Οι προβλέψεις της Κομισιόν δεν είναι σοβαρό θέμα, δεν αξίζουν καν τον κόπο να ασχολούμαστε.

 

Αυτά καλό είναι να μη γίνονται…

Οι προσπάθειες για συστηματική κυβερνητική προπαγάνδα και μιντιακή σανοφαγία πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν. Είναι πιθανότατο η κοινωνία, ακόμα κι αν δεν πληροφορηθεί τις προβλέψεις της Κομισιόν, να καταλάβει ότι καλείται να ζήσει στο πετσί της τα απτά αποτελέσματα της κρίσης. Κι ένα περίεργο πράγμα, βρε παιδιά… Όταν η κοινωνία ζορίζεται πολύ, όταν νιώθει την αδικία, θυμώνει, εξοργίζεται, αντιστέκεται. Αλλά, αυτά καλό είναι να μη γίνονται…