ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Κανένα αμφισβητούμενο offside στις σχολικές αίθουσες

Posted on May 11, 2020, 8:55 pm
5 secs

Η υπουργός Σχολείων και Κατηχητικών, Νίκη Κεραμέως, φρόντισε για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω διαδικτύου. Άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία έρχεται να γίνει πράξη από τη θεάρεστη αυτή κυβέρνηση

Φυσικά, οι γνωστοί γκρινιάρηδες και μίζεροι δεν έχασαν και πάλι την ευκαιρία να καταγγείλουν ότι διαρρηγνύεται η παιδαγωγική σχέση εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εχθροί της κυβέρνησης μιλάνε για ρύθμιση που ανοίγει άκρως επικίνδυνες πρακτικές. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο οι ακραίοι και τάχα ευαίσθητοι να θέτουν ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών και να μιλούν για πλήγμα σε αυτή καθαυτή την ουσία της διδακτικής και σχολικής λειτουργίας.

Το πλέον ανήκουστο είναι το ότι σε ανυπακοή καλεί η ΟΛΜΕ. Γιατί ανήκουστο; Μα γιατί δεν αποκλείεται κάποιος ιός το ίδιο επικίνδυνος με τον κορωνοϊό να μόλυνε τα μέλη της, δεδομένου ότι η πλειοψηφία της ελέγχεται από τη σώφρονα ΔΑΚΕ και όχι από ακραίες φωνές.

Παράγκες στις τάξεις;

Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών φέρνουν στην επιφάνεια την έλλειψη σφαιρικών γνώσεων και ενδιαφερόντων τους. Δυστυχώς οι καθηγητές της χώρας δεν ασχολούνται φαίνεται με το ποδόσφαιρο. Δεν γνωρίζουν ότι το VAR αποτέλεσε επανάσταση στο άθλημα, έφερε μεγαλύτερη καθαρότητα στους αγώνες και βοήθησε τα μάλα στις αμφισβητούμενες φάσεις. Κάθε λογικός πολίτης καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να μένει μετέωρο ένα offside  κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Θα ήταν τραγικό, βέβαια, ακόμα και να υποθέσουμε ότι δεν πρόκειται για άγνοια των εκπαιδευτικών, αλλά για στήριξή τους στις σχολικές παράγκες….

«Big brother» και influencing

Όσοι επιμένουν ότι οι κάμερες δεν έχουν καμία θέση μέσα στις σχολικές αίθουσες, επιμένουν ότι κάτι τέτοιο μετατρέπει την εκπαιδευτική διαδικασία σε ριάλιτι. Αδιανόητες αιτιάσεις. Πέρα από την υποτίμηση του Όργουελ, παραβλέπουν ότι τα παιδιά μας έχουν εξοικειωθεί μέσω της τηλεόρασης με τέτοιου τύπου παιχνίδια. Επομένως το μάθημα μάλλον θα γίνει πιο σύγχρονο και δελεαστικό για τη νέα γενιά, που πρέπει να συνηθίζει στην καταπάτηση των δικαιωμάτων της για να μην πέφτει από τα σύννεφα μετά…

Αυτοί που εκφράζουν τάχα μου αγωνίες για τα προσωπικά δεδομένα των ανήλικων μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, αυτοί που ανησυχούν για το πώς θα διαφυλαχθεί η διδασκαλία όταν όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται, σχολιάζονται και πιθανόν καταγράφονται, ενδεχομένως ακόμη και για δόλιους σκοπούς, από οποιονδήποτε σχετικό ή άσχετο με μαθητές και καθηγητές, δεν καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά μπορεί να είναι απλώς παράπλευρες απώλειες.

Η συγκεκριμένη πρακτική θα δώσει εξαιρετικές ευκαιρίες σε μαθητές και κυρίως εκπαιδευτικούς να λάμψουν στο διαδίκτυο.
Η μαγνητοσκόπηση της διδασκαλίας δίνει δυνατότητα να δημιουργηθούν οι νέοι influencers που θα μπορούν να τα… σπάνε στο youtube και επομένως  να παίρνουν χρήματα από  διαφημίσεις και χορηγούς και να μη χρειάζεται το δημόσιο να πληρώνει μισθούς.

Επίσης, οι πλέον διακεκριμένοι, αυτοί που θα έχουν και το περισσότερο διαδικτυακό κοινό θα αξιολογούνται ως οι ικανότεροι και οι λοιποί αδύναμοι κρίκοι θα απολύονται ως άχρηστοι, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα και -το σημαντικότερο!- να στοιχίζει λιγότερο.

Είδατε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρει από νοικοκύρεμα; Για παράδειγμα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δίνει μια εξαιρετική δυνατότητα να μην προχωρήσουν οι προσλήψεις που εκκρεμούν από το 2019. Αρκετούς τεμπελχανάδες έχουμε στα σχολεία, θα πάρουμε κι άλλους; Όποιος θέλει να μάθει γράμματα, να τα μάθει σπίτι του…

Ακρότητες και από τον Φίλη

Δεν έφταναν οι συνδικαλιστές, έντονα αντιδρά στις κάμερες και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τολμά και μιλάει ο Νίκος Φίλης που ως υπουργός άνοιγε τα σχολεία με τα βιβλία και τους διδάσκοντες στη θέση τους και στερούσε από τη μαθητιώσα νεολαία την αγωνία, το απαραίτητο σασπένς που θα τους κρατούσε ζωντανό το ενδιαφέρον για εκπαίδευση.

Ο κ. Φίλης ζητεί από την κ. Κεραμέως να καταθέσει γραπτώς στη Βουλή το αποτέλεσμα της διαβούλευσης που ισχυρίζεται ότι είχε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τις κάμερες μέσα σε τάξεις. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η Αρχή είχε απαγορεύσει κάμερες ακόμη και από προαύλια σχολείων. Είναι δυνατόν ο πρώην υπουργός να υπονοεί ότι η κ. Κεραμέως ψεύδεται, ότι δεν ακολουθεί τις δέκα εντολές, όταν είναι μέλος της κυβέρνησης του ίδιου του Μωυσή; Στο κάτω κάτω τι να την κάνει μια θεοσεβούμενη πολιτικός  τη γνωμοδότηση της κάθε Αρχής; Αρκεί που έχει τη Θεία Φώτιση!

 

 

...