Μην αρχίσουν πάλι τις γκρίνιες εργαζόμενοι και συριζομαδούροι για τα εργασιακά δικαιώματα, γιατί είναι επιβαρυμένη η ψυχολογία μας από την καραντίνα και δεν θα το αντέξουμε. Θα αγανακτήσουμε όλοι εμείς οι σοβαροί πολίτες που βλέπουμε ειδήσεις στα κανάλια και κάνουμε ότι τις πιστεύουμε για να μην πάνε χαμένα τόσα λεφτά που διαθέτει η κυβέρνησή μας για προπαγάνδα.

Τι έκανε ο κοσμολάτρευτος υπουργός μας, ο Γιάννης μας ο Βρούτσης μας; Ετοίμασε ένα τόσο δα χαριτωμένο μνημονιάκι για τους χαμηλόμισθους

Με τη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δημιουργείται ένας νέος υποκατώτατος μισθός για όσους αμείβονται με τον κατώτατο και επανέρχονται στην εργασία τους. Ομολογουμένως πολύ μας είχε λείψει ο υποκατώτατος μισθός που πήγαν οι κομμουνισταραίοι του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατήργησαν. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν ότι το μέγεθος στις αμοιβές δεν μετράει. Έχει ανεκτίμητη αξία το μικρό, το ελάχιστο, η κομψότητα στη ζωή.

Επίσης με τη νέα (σωτήρια) ΚΥΑ στο εξής θα εφαρμόζεται οριζόντια η εκ περιτροπής εργασία. Ο κόσμος της εργασίας θα ζήσει την ελαστικότητα, την ευελιξία, θα χαρεί την ανεμελιά μιας ζωής λάστιχο.

Το ίδιο θα χαρεί (ή μάλλον ακόμα περισσότερο) ο κόσμος των επιχειρήσεων. Θα μπορούν πλέον οι εργοδότες να παρατείνουν το καθεστώς παράτασης της αναστολής των συμβάσεων και να εντάσσουν σ’ αυτό το 60% του προσωπικού τους. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους του… ΣΕΒ!

Ελεύθερες και οι απολύσεις για τις επιχειρήσεις που δεν είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους και για όσες ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν. Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, οι απολύσεις θα είναι και πάλι ελεύθερες από τα μέσα Ιουλίου. Πόση ελευθερία πια δίνει αυτή η τόσο νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση! Να μην ξέρεις αν γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου ή τιμούμε τη μνήμη της Θάτσερ σε καθημερινή βάση…

Αν τώρα κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνουν όλα αυτά, τα ξεδιάλυνε όλα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του ΟΡΕΝ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Καπιταλισμός υπάρχει στην Ελλάδα»

Ερωτηθείς για τις εργασιακές σχέσεις, αφού τόνισε ότι «το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι ότι όπως τα καταφέραμε με την ενότητα και αλληλεγγύη και τις αποφάσεις που πήρε ο πρωθυπουργός αυτό το τρίμηνο, έτσι θα τα καταφέρουμε και από εδώ και πέρα», ξεκαθάρισε ότι: «Καπιταλισμός υπάρχει στην Ελλάδα, δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι…».

Με άλλα λόγια, μη ζορίσουμε και πολύ τους εργοδότες, δεν κάνει. Oι εργαζόμενοι είναι πιο εύκολος στόχος, καθότι και συνηθισμένοι στο ζόρι… Αν τώρα αναρωτιέται κάποιος γιατί τραβάει όλα τα ζόρια, η απάντηση είναι απλή: «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε».