Ξεσήκωσαν οι γνωστοί ακραίοι αναρχοκομμουνιστές κύμα αλληλεγγύης στους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου. Τους έπιασε τώρα ο πόνος για τον Πολιτισμό. Σε λίγο θα φτάσουν να ζητούν και συμπαράσταση στην Κοινωνιολογία που κάνει τα παιδιά μας αριστερά

Σε ποιους να συμπαρασταθούμε δηλαδή; Σε κάτι ψωνάρες που κάνουν ότι δουλεύουν στο θέαμα και το ακρόαμα. Αυτά δεν είναι δουλειές, είναι χόμπι. Η αριστεία θέλει μπίζνες και επενδύσεις. Δεν έχουν ψωμί οι πολιτιστικές τρέλες του καθενός.

Αν το θέμα ήταν σημαντικό για τη χώρα, θα το είχε συμπεριλάβει ο επιτελικός μας Μωυσής στο διάγγελμά του. Ακούσατε τον Μητσοτάκη να πει κάτι; Φυσικά και όχι. Ούτε λέξη για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.

Απομένει η κυβέρνηση να εκπονήσει επιμελώς ένα πολιτικό σχέδιο επικοινωνιακής διαχείρισης, μέσα στα τόσα άλλα που επεξεργάζεται. Θα διασπάσει περίτεχνα το μέτωπο των ανθρώπων του πολιτισμού με κάποιες παρεμβάσεις και ταυτόχρονα θα προκαλέσει κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος τους.  Απλούστατον! ΜΜΕ πρόθυμα να την βοηθήσουν έχει και με το παραπάνω.

Επομένως, αν τα σωματεία των καλλιτεχνών λένε ότι παλεύουν για την επιβίωσή τους λόγω της υγειονομικής κρίσης, ας πλένουν τα χέρια τους πολύ σχολαστικά και ας φορούν μάσκες. Με καλυμμένο το στόμα ούτε θα μιλούν, ούτε θα τραγουδούν, ούτε θα μπορούν να τρώνε. Μα θα μου πείτε, το υπουργείο Πολιτισμού είναι δύσκολο να τους το πει αυτό. Τι να κάνουμε; Ας το καταλάβουν μόνοι τους.

Πάρτε το χαμπάρι, όλοι αυτοί που στηρίζουν την πρωτοβουλία «Support Art Workers» θέλουν απλώς να πλήξουν την εθνοσωτήριο κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Μωυσή που μας έβγαλε από την καραντίνα. Θέλουν να πλήξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει τους φίλους της που τη στήριξαν και τη στηρίζουν. Αυτοί στο κάτω κάτω έχουν αποδείξει ότι αξίζουν οικονομικής ενίσχυσης, όχι ο κάθε τυχάρπαστος που λέει ότι παράγει πολιτισμό. Άλλωστε, δόθηκαν 15 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Πολιτισμού (αφού πρώτα περικόπηκαν από τον πολιτισμό 14 εκατ. στον προϋπολογισμό του 2020). Λαμπρά, λοιπόν. Όσοι προλάβουν θα πάρουν ένα ξεροκόμματο. Οι λοιποί να πάνε να κουρεύονται, αφού πρώτα κλείσουν ραντεβού (μη τα κάνουμε όλα ίσωμα).

Άμα τώρα διψάτε για πολιτισμό, λύσεις υπάρχουν. Πολιτισμό έχουμε και μάλιστα παλιό και δοκιμασμένο, που λέει ο λόγος. Έχουμε αρχαίο πολιτισμό να φάν’ κι οι όρνιθες.

Μπορείτε να κάνετε μαθήματα αρχαίων ελληνικών έναντι μόλις 5 ευρώ. Σας τα διαφήμιζε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Τι; Δεν τα λιγουρεύεστε;

Πολιτισμός είναι και οι περικεφαλαίες των Μακεδόνων που έχετε κρυμμένες στις ντουλάπες σας. Εκτός αν δεν έχετε και είσαστε τίποτα εθνομηδενιστές που δεν κατεβήκατε στα συλλαλητήρια τραγουδώντας «μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μία». Σε αυτή την περίπτωση δεν αξίζετε το ενδιαφέρον της εθνικοπατριωτικής κυβέρνησης. Επομένως, αν θέλετε καλλιτέχνες, να τους πάρετε σπίτι σας.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι λάτρεις της βυζαντινής μουσικής θα απολαμβάνουν άφθονο πολιτισμό κατά τον εκκλησιασμό τους.

Μια μικρή δυσκολία υπάρχει μόνο με την αναγκαιότητα να χτιστούν ξενοδοχεία στην Αθήνα που να κρύβουν ακόμα και τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αλλά και πάλι… Τι τον θέλετε κι αυτόν τον Παρθενώνα, τόσα χρόνια δεν χορτάσατε να τον βλέπετε;

Για περιπτώσεις έκτακτης πολιτιστικής ανάγκης υπάρχουν, άλλωστε και αξιόλογες λύσεις. Για παράδειγμα ο stand-up comedian, Σίλας Σεραφείμ, ή ο τρισμέγιστος σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής. Συνιστάται φυσικά να απολαμβάνετε ανελλιπώς (κάθε 6 ώρες μετά το φαγητό) το αξέχαστο (κλασικό πλέον) «Ζήτω η Ελλάδα, ζητω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία».

Όσοι γνωρίζουν καλά τον άοκνο πρωθυπουργό μας να είναι σίγουροι ότι θα φροντίσει ομού μετά του ανιψιού του, Κώστα Μπακογιάννη, να βγει και καμιά καρότσα με τον Σαββόπουλο στους δρόμους και όλως τυχαίως να περάσει κι από το Μαξίμου. Έτσι θα ακούσετε τσάμπα μουσική στα δελτία ειδήσεων.

 

* Η φωτογραφία είναι από το Παρατηρητήριο-Covid19  και συνδέει το #supportartworkers με τη γέννηση του Μαρξ σαν σήμερα, στις 5 Μαΐου του 1818. Για να καταλάβετε για τι κομμουνιστές μιλάμε…

 

 

IndependentNews.gr