Την οργισμένη αντίδραση των δικηγόρων, αλλά και νέα σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν οι δηλώσεις υπουργών της ΝΔ για τα προγράμματα κατάρτισης των ΚΕΚ για να δοθούν σε επιστήμονες 600 ευρώ επίδομα με μορφή Voucher.

Αφορμή θρασύτατες δηλώσεις των Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βούρτση που ελαφρά καρδία επέρριψαν ευθύνες στους επιστήμονες για την αποτυχία της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που συνδέεται με γενναία επιδότηση από τον κρατικό κουβαρνά υψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Με σημερινή του δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, σχετικά με τη δήθεν κατάρτιση των επιστημόνων στα ΚΕΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα τραγικά λάθη που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, αλλά οι ίδιοι οι επιστήμονες, καθώς αυτοί είναι που επιλέγουν σε ποιο ΚΕΚ θα πάνε!

Στο ίδιο μοτίβο, ο κ. Βρούτσης ισχυρίστηκε, στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, πως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος δεν ευθύνεται αυτός αλλά οι επιστήμονες!

“Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης όλων μας” η προσπάθεια του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση να μετακυλίσει την ευθύνη στους “ωφελούμενους” για τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στην υλοποίηση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Δημήτρη Βερβεσού, με τηλεδιάσκεψη, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, τις οποίες αφού χαρακτηρίζει προσβλητικές, τονίζει ότι από πλευράς τους είχαν επισημάνει “σε όλους τους τόνους και από όλα τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας και με τις πιο έντονες εκφράσεις τα επιχειρηθέντα από την Κυβέρνηση και τον εμπαιγμό των Ελλήνων επιστημόνων/δικηγόρων μέσω της απόφασης να υποκατασταθεί η ΑΜΕΣΗ χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ με αυτή την μεθόδευση της «τηλεκατάρτισης»”.

Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες είναι ένα μνημείο απόλυτης προχειρότητα και κατηγορούν την κυβέρνηση για αθέτηση της αρχικής υπόσχεσης περί άμεσης εκταμίευσης της α’ δόσης της επιταγής τηλεκατάρτισης μέχρι τις 16/4/2020 σε όλους τους ωφελούμενους.

Οι δικηγόροι αφού μιλούν για πλήρως ποιοτικά υποβαθμισμένο πρόγραμμα που χαρίζει απύθμενη εμπορική εκμετάλλευση και αθέμιτη διαφήμιση και προβολή των ΚΕΚ, ζητούν την ανάκληση των δηλώσεων του Υπουργού και την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ στους επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες και δη στην πλέον πληγείσα κατηγορία τους, τους δικηγόρους.

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του εκπρόσωπου Τύπυ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση ο οποίος κάνει λόγο χωρίς όριο θράσος των υπουργών της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν έχει όριο.

“Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξευτελίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ στους φίλους της, ζητάει και τα ρέστα από πάνω! Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος.

Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα. Και για τις αθλιότητες του τύπου «Σκοιλ_Ελικικού» που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των επιστημόνων αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών του”, τονίζει ο κ. Χαρίτσης.