Όρεξη μαμούθ!

Posted on 08 Απριλίου, 2020, 7:52 μμ
0 secs

Πρόγραμμα «μαμούθ» χαρακτήρισε το «ΒΗΜΑ» το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει τον απόλυτα επιτυχημένο «ΦιλόΔημο».

Μάλλον για όρεξη μαμούθ έπρεπε να γράψει, καθώς ακούγεται ότι οι πετσετούλες έχουν μπει ήδη στις θέσεις τους και τα χέρια αρπάζουν με λαχτάρα τα μαχαιροπήρουνα για να αρχίσει η, κατά το λαϊκώς λεγόμενο, μάσα!

Διότι το θέμα δεν είναι μόνο τα ποσά που διατίθενται, τα 2,5 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν, τα οποία άλλωστε κινούνται περίπου στο πλαίσιο της χρηματοδότησης που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα είναι πως και σε ποιους θα μοιραστούν!

Η κυβέρνηση δεν παίζει με αυτά. Γι’ αυτό έσπευσε να κάνει αλλαγές στα θεσμικά όργανα αξιολόγησης, να ορίσει κάτι επιτροπές, να βάλει σε αυτές και μηχανικούς από τον ιδιωτικό τομέα (αυτοί που δυνητικά θα «τρέχουν» τα έργα να τα αξιολογούν επίσης), να κάνει κάτι μονοπρόσωπα κλπ!

Κι αυτό εξηγεί γιατί «φαγώθηκε» η κυβέρνηση να αλλάξει κάτι που λειτουργεί. Και γιατί το «έργο» παίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε η ΝΔ βρήκε ότι ήρθε η ώρα να… κατέβει, αλλά και γιατί πρέπει τα λεφτά να «πιάνουν τόπο».

Έτσι, τέρμα τα αντικειμενικά κριτήρια και οι καθαρές κουβέντες, που τόσο εκτιμήθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Αυτοδιοίκησης, ακόμη και από τους πολιτικά αντίθετους με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Τέρμα και ο ΦιλόΔημος.

Αλλά, σε πείσμα των κυβερνώντων, θα παραμείνει σημείο αναφοράς για πάρα πολλά χρόνια ως προς τα ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης.

...