Ολυμπιακός και Μαρινάκης κινδυνεύουν με υποβιβασμό και ισόβιο αποκλεισμό

Posted on 22 Απριλίου, 2020, 9:19 μμ
1 sec

Καταπέλτης είναι η εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την ομάδα του Πειραιά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλα έντεκα φυσικά πρόσωπα καθώς βρίσκει ενδείξεις ενοχής στην εκδικαζόμενη υπόθεση της «συμμορίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων και παραπέμπει στο αρμόδιο Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας 12 από τους 28 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και τον Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς επίσης, και δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο.

Εφόσον ο Ολυμπιακός καταδικαστεί απειλείται ακόμα και με την ποινή του υποβιβασμού, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Οπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «Δίκη», οι τυχόν κυρώσεις θα αποφασιστούν σε μυστική διάσκεψη της Ολομέλειας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ υπό την προεδρία της Προέδρου Πρωτοδικών Γλυκερίας-Λουΐζας Ιωαννίδου.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη των «ερυθρόλευκων», παραπέμπονται ακόμη: ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θόδωρος Κουρίδης, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου Γιώργος Αγγελόπουλος και οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης.

Το προσεχές διάστημα οι εμπλεκόμενοι θα λάβουν κλήτευση για να για απολογηθούν με υπόμνημα στο αρμόδιο τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας κι ακολούθως θα ληφθεί η απόφαση σε μυστική διάσκεψη της Ολομέλειας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ υπό την προεδρία της Προέδρου Πρωτοδικών Γλυκερίας – Λουΐζας Ιωαννίδου.

Το άρθρο 29

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κλήση σε απολογία θα γίνει με βάση το άρθρο 29 του κώδικα δεοντολογίας της ΕΠΟ που αναφέρεται σε «Επηρεασμό για χειραγώγηση αγώνα».

Τι αναφέρει το επίμαχο άρθρο και οι ποινές που προβλέπονται:

Ολυμπιακός και Μαρινάκης κινδυνεύουν με υποβιβασμό και ισόβιο αποκλεισμό ...