Σε ένα βίντεο μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Instagram το Σάββατο εν μέσω σκληρών οδομαχιών για τη δολοφονία της αστυνομίας του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη της Μινεσότα , η δημοκρατική βουλεύτρια Alexandria Ocasio-Cortez απεύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε ζητούσε το τέλος της «αναταραχής» που όπως εξήγησε αναδεύεται από τη βαρβαρότητα και την καταπίεση αντί αυτού να επικεντρωθεί στις βασικές αιτίες της φτώχειας, της δυσπιστίας και της βίας στην αμερικανική κοινωνία.

«Αν ζητάτε να τερματιστεί αυτή η αναταραχή… αλλά δεν ζητάτε να σταματήσετε τις συνθήκες που δημιούργησαν την αναταραχή, είστε υποκριτής», δήλωσε η Ocasio-Cortez στην ανάρτηση.

“Αν προσπαθείτε να ζητήσετε τον τερματισμό της αναταραχής, αλλά δεν πιστεύετε ότι η υγειονομική περίθαλψη είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Αν φοβάστε να πείτε Black Lives Matter. Αν φοβάσαι πολύ για να καλέσεις την αστυνομική βαρβαρότητα — τότε δεν ζητάς αναστάτωση. Ζητάτε να συνεχιστεί η αδικία και να συνεχίσει ο λαός σας να υπομένει τη βία της φτώχειας, τη βία της έλλειψης πρόσβασης σε στέγαση, τη βία της αστυνομικής βίας και να μην πείτε τίποτα. Αυτό ζητάτε. ”

«Αν λοιπόν είστε εδώ», συνέχισε, «ζητώντας να σταματήσει η αναταραχή, καλύτερα να ζητάτε υγειονομική περίθαλψη ως ανθρώπινο δικαίωμα, καλύτερα να ζητάτε λογοδοσία στην αστυνόμευσή μας, καλύτερα να υποστηρίζετε τα διοικητικά συμβούλια της κοινότητας, καλύτερα να υποστηρίζετε το τέλος των διακρίσεων στέγασης, καλύτερα να είστε υπεύθυνοι για τους κερδοσκοπικούς προγραμματιστές ακινήτων που εκφοβίζουν τους ανθρώπους και προσπαθούν να τους εκδιώξουν από τα σπίτια τους – αυτό είναι που ζητάτε καλύτερα. Γιατί αν δεν ζητάτε αυτά τα πράγματα και ζητάτε το τέλος της αναταραχής – το μόνο που ζητάτε είναι η συνέχιση της σιωπηλής καταπίεσης. ”

Η Ocasio-Cortez είπε ότι οι νομοθέτες, οι πολιτικοί και οποιοσδήποτε άλλος κάνει τέτοιες εκκλήσεις πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει απαίτηση για τερματισμό διαμαρτυρίας που δεν συνδυάζεται με αιτήματα για «μέτρα που πραγματικά απελευθερώνουν τους ανθρώπους στη ζωή τους από την καταπίεση των οικονομικών και κοινωνικών αδικία.”

Παρακολουθήστε την ανάρτηση βίντεο διάρκειας 6 λεπτών: