Ο ασθενής Μπόρις προειδοποιεί: Η κατάσταση θα επιδεινωθεί

Posted on 29 Μαρτίου, 2020, 12:13 μμ
3 secs

Οι παλινωδίες του Μπόρις Τζόνσον στην αρχή εξάπλωσης της πανδημίας στη Βρετανία, και η επιφυλακτικότητά του να πάρει αυστηρά μετρά περιορισμού των μετακινήσεων του πολιτών για να διαφυλάξει την οικονομία, βάζοντας το κέρδος πάνω από την δημόσια υγεία, οδηγεί πλέον την χώρα να υποστεί τις συνέπειες του ξεσπάσματος της CONVID-19.

Μόλις το Σάββατο ο επικεφαλής του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, παραδέχτηκε ότι θα είναι επιτυχία, αν το τέλος της κρίσης βρει τη χώρα με λιγότερους από 20.000 θανάτους

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που τα σφάλματά του πληρώνει πλέον η βρετανική κοινωνία με 1000 θανάτους με επιστολή του προς κάθε βρετανικό νοικοκυριό, προειδοποιεί ότι η κρίση του κορονοϊού θα επιδεινωθεί.

Ο Τζόνσον, σε αυτοαπομόνωση καθώς βρέθηκε θετικός και ο ίδιος στον κορονοϊό, αναφέρει ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί.

Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 17.089 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στην επιστολή του, που θα επιδοθεί σε 30 εκατ. νοικοκυριά – η κίνηση αναμένεται να κοστίσει 5,8 εκατ. λίρες – ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρει:

«Εξ αρχής προσπαθήσαμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή.

Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε.

Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι ειλικρινής μαζί σας: γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν.

Αλλά κάνουμε όλες τις σωστές προετοιμασίες και όσο πιο αυστηρά τηρούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο συντομότερα η ζωή θα μπορέσει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς».

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων, σημειώνει το BBC.

(Πηγή: BBC)

...