Πριν από περίπου ένα μήνα η δικηγόρος του φυλακισμένου απεργού πείνας είχε καταγγείλει ότι ο Mustafa υποβαλλόταν  σε υποχρεωτική σίτιση δεμένος με 8 χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια καθώς και με σχοινιά από το σώμα και το κεφάλι.


Ο σκοταδισμός, το παρακράτος και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλά κρατεί στην Τουρκία, καθώς άλλος ένας άνθρωπος, ο Mustafa Koçak, έφυγε από τη ζωή μέσα σε τουρκική φυλακή έπειτα από 297 μέρες απεργίας πείνας.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο μέλους της αριστερής μουσικής κολλεκτίβας Grup Yorum, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τον τραγικό χαμό της τραγουδίστριας Helin Bolek.έπειτα από 288 μέρες απεργίας πείνας.

Η άδικη σύλληψη

Η «Οδύσσειά» του ξεκίνησε το 2017, όταν συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία της «απόπειρας ανατροπής του συντάγματος».

Ο Μουσταφά άρχισε την απεργία πείνας στις 3 Ιουλίου του 2019 μέσα στις φυλακές της Τουρκίας με αίτημα να καταργηθούν τα ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς κρατούμενους, να καταργηθούν οι νόμοι που αναγνωρίζουν τις καταθέσεις των «καρφιών» της αστυνομίας, να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη, να ακυρωθεί η παράνομη ποινή με την οποία τον καταδίκασαν, να γίνει από την αρχή ένα νόμιμο δικαστήριο για την υπόθεσή του και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος του και εις βάρος όλου του λαού.

Τον υπέβαλλαν σε υποχρεωτική σίτιση

Πριν μερικές εβδομάδες, η δικηγόρος του φυλακισμένου απεργού πείνας είχε καταγγείλει ότι ο Μουσταφά υποβαλλόταν σε υποχρεωτική σίτιση δεμένος με οχτώ χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια καθώς και με σχοινιά από το σώμα και το κεφάλι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το prologos.gr, η δικηγόρος κατήγγειλε ότι επιχειρήθηκε 73 φορές η αναγκαστική σίτισή του, στην οποία αντιστάθηκε ηρωικά και τις 73 φορές βγάζοντας τον ορό με τα δόντια του. Ήταν 30 κιλά και δεμένος στα χέρια και τα πόδια.