Ο Άδωνις χλευάζει Δεληβοριά και καλλιτέχνες – Αλάζονας απαντάει ο Χαρίτσης (video)

Posted on 08 Μαΐου, 2020, 1:55 μμ
8 secs

Με το γνωστό ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, χλεύασε τους ανθρώπους του Πολιτισμού για την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα κυρίως όμως στον Φοίβο Δεληβοριά.

Ο κ, Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι καλλιτέχνες δεν έχουν λόγω να διαμαρτύρονται γιατί ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στα 800 ευρώ και απέδωσε την όλη κριτική σε αντικυβερνητικό μένος.

«Θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και κριτική. Είναι αποκαρδιωτικό αυτό. Παντελώς ψευδές ότι έμειναν έξω. Οι καλλιτέχνες μπήκαν από τους πρώτους στα 800 ευρώ και δεν αφήσαμε κανένα απ’ έξω.», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην παρουσία του στο Open ανέφερε αμέτρητες φορές το όνομα του Φοίβου Δεληβοριά

Αφού εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για κριτική που του είχε ασκήσει ο κ. Δεληβοριάς για δηλώσεις του για τους πρόσφυγες ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε ότι: «Δεν εκπροσωπεί ούτε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών, ούτε τους καλλιτέχνες. Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος κατά της κυβερνήσεως. Δεν μιλάμε για την αγωνία του για το καλλιτεχνικό κόσμο αλλά για ένα μίσος κατά της κυβέρνησης.»

«Θεοποιήσαμε στα νιάτα μας ανθρώπους που έδειξαν μέσα στην κρίση ποιοι ήταν» τόνισε.

Την «προκλητική αδιαφορία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους εργαζομένους στον χώρο του πολιτισμού στηλίτευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Στην εύλογη αγωνία τους, απαντά με έπαρση και αλαζονεία, ακόμα και με ύβρεις κατά των καλλιτεχνών, όπως έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης», σημειώνει και υπογραμμίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη θα μείνουν όντως στην ιστορία του πολιτισμού για την απουσία οποιουδήποτε σχεδίου και για την απαξίωση του πολιτισμού και των ανθρώπων του», καταλήγει.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Η κυβέρνηση έχει επιδείξει προκλητική αδιαφορία αφήνοντας τους ανθρώπους του πολιτισμού έρμαιο στο “αόρατο χέρι της αγοράς” και χιλιάδες εργαζόμενους, καλλιτέχνες και δημιουργούς δίχως καμία στήριξη.

Στην εύλογη αγωνία τους, απαντά με έπαρση και αλαζονεία, ακόμα και με ύβρεις κατά των καλλιτεχνών, όπως έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη θα μείνουν όντως στην ιστορία του πολιτισμού.

Όχι όμως για την προσφορά τους.

Αλλά για την απουσία οποιουδήποτε σχεδίου και για την απαξίωση του πολιτισμού και των ανθρώπων του».

...