Νικ. Βούτσης σε Σ. Πέτσα: Οι άνθρωποι δεν στεγανοποιούνται

Posted on 10 Απριλίου, 2020, 2:37 μμ
6 secs

Απάντηση καταπέλτης του τέως Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, περί «στεγανοποίησης» των δομών, στις οποίες θα παρουσιαστούν κρούσματα του κορωνοϊού.

“Κύριε Πέτσα, είναι μείζον θέμα και δεν ξέρω αν σας ξέφυγε, το ότι αναφερόμενος στις ευπαθείς ομάδες και στο συνοικισμό των Ρομά στη Λάρισα μιλήσατε περί «στεγανοποίησης» των δομών, στις οποίες θα εμφανιστούν κρούσματα του κορωνοϊού.

Αναφερθήκατε στο συνοικισμό των Ρομά. Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν 375 τέτοιοι συνοικισμοί σε όλη τη χώρα. Και επειδή αναφερθήκατε και στη Μόρια και θα μπορούσατε να αναφερθείτε και σε φυλακισμένους και σε άλλες περιπτώσεις ξεχωριστών ομάδων και κάνατε αναφορά σε «στρατηγική στεγανοποίησης» αν υπάρξουν κρούσματα.

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η στρατηγική που θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί ή να ακολουθηθεί τώρα είναι για αποσυμφόρηση και απεγκλωβισμό. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, τους 22 χιλιάδες ανθρώπους που είναι στη Μόρια να τους «στεγανοποιήσουμε» αν ο μη γένοιτο υπάρξει έστω κι ένα κρούσμα. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και είστε Κυβερνητικός εκπρόσωπος”.

 

...