Σκληρό τοπίο στα εργασιακά μετά την καραντίνα

Posted on 14 Απριλίου, 2020, 12:07 μμ
1 sec

Εφη Αχτσιόγλου- Στο Κόκκινο

 

«Πολύ μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι στον αέρα χωρίς να παίρνουν ούτε το πενιχρό επίδομα των 530 ευρώ,έχουν βιοποριστικό ζήτημα. Για την κυβέρνηση ήταν και παραμένουν αόρατοι. Εμείς προτείνουμε να υπάρξει οριζόντια κάλυψή τους με έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ».

«Η κυβέρνηση βλέπει την κρίση ως ευκαιρία για να κάνει μία γενικευμένη αναδιάρθρωση στην αγορά εργασίας ώστε, όταν τελειώσει η καραντίνα, να βρεθούμε σε ένα εντελώς νέο τοπίο εργασιακών σχέσεων, όπου όλα θα είναι υποβαθμισμένα και η όποια διεκδίκηση για μισθούς, ωράρια και προστασία της εργασίας θα ξεκινάει από πολύ χαμηλότερο επίπεδο και θα επικρατεί το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη»

«Πολύ μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι στον αέρα χωρίς να παίρνουν ούτε το πενιχρό επίδομα των 530 ευρώ»

«Είναι ζήτημα δημοκρατίας, δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα μονομερούς ενημέρωσης. Όποιος πει μία φράση που να αμφισβητεί επιλογές της κυβέρνησης θεωρείται ότι είναι σχεδόν μειοδότης. Έχουμε έναν υπουργό Ανάπτυξης που χλεύασε τους πολίτες και όποιος τον κατακρίνει θεωρείται ότι δημιουργεί πρόβλημα στην εθνική ενότητα, αυτά τα πράγματα είναι ακραία»

ΑΥΓΗ

...