Η γερμανική κυβέρνηση ανέβαλε προς το παρόν το άνοιγμα των γερμανικών σχολείων, καθώς στα μέτρα που ανακοίνωσε για χαλάρωση από την επόμενη εβδομάδα, δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία κάθε βαθμίδας.

Η αναβολή της απόφασης για άνοιγμα, στηρίχθηκε σε επιδημιολογικές μελέτες αλλά και στην αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας που παρατηρείται την τελευταια εβδομάδα.

Ο Γερμανός καθηγητής επιδημιολογίας Karl Lauterbach είπε στην DW ότι ακόμη κι ένα περιορισμένο άνοιγμα των , Nein των Γερμανών στο άνοιγμα των σχολείων για όλες τις βαθμίδες… Εδω;, INDEPENDENTNEWSγερμανικών σχολείων είναι λάθος.

Η γερμανίδα υπουργός Παιδείας Anja Karliczek προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει κανονική επαναλειτουργία των σχολείων τουλάχιστον ως την επόμενη χρονιά., προσθέτοντας ότι μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα(η οποία θα επιτευχθεί με εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού), τα μαθήματα θα γίνονται μικτά, και με ψηφιακή διδασκαλία και εντός σχολικών αιθουσών.
Αλλά στην Ελλάδα, χωρίς καμία επιδημιολογική μελέτη, ετοιμαζόμαστε να πειραματιστούμε ανοίγοντας Γυμνάσια και Λύκεια για να δούμε τι θα συμβεί ενόψει του Σεπτεμβριου ή ίσως και για άλλες πολιτικές σκοπιμότητες.

 

Mε πληροφορίες από το Reuters