Τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δεν βολεύουν την κυβέρνηση όσον αφορά στο ποσοστό των εμβολιασμών στη χώρα μας γι’ αυτό και η κυβέρνηση έχει βάλει πλώρη για άλλες στατιστικές και παραμέτρους.

Έτσι η κυβερνητική εκπρόσωπος έδωσε μια απάντηση που εκθέτει τόσο την ίδια όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ποια στοιχεία χρησιμοποιεί το Μαξίμου για να θριαμβολογεί όσον αφορά στο ποσοστό των εμβολιασμών.

Το ερώτημα που τέθηκε στην Αριστοτελία Πελώνη ήταν το εξής: «Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, η Ελλάδα βρίσκεται έξι μονάδες πίσω από τον μέσο όρο των εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Με ποια στοιχεία λέτε ότι η χώρα βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο;».

Και η κυβερνητική εκπρόσωπος έδωσε την εξής ακατανόητη απάντηση:

«Είναι στοιχεία και από world in data και από άλλες στατιστικές. Και εξαρτάται και ποιον παρανομαστή χρησιμοποιεί κανείς».

Εννοείται ότι η Αριστοτελία Πελώνη δεν εξήγησε ποιους παρανομαστές χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να «μαγειρεύει» τα στοιχεία και να θριαμβολογεί.

Πάντως, όσον αφορά στην αναφορά στο Our World in Data πρόκειται περί γκάφας αφού και αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας είναι κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο όσον αφορά στους εμβολιασμούς.

, NEA ΓΚΑΦΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΠΕΛΩΝΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, INDEPENDENTNEWS