Ανατριχιαστική η εικόνα χειραγώγησης και προβολής μόνο του κυβερνητικού αφηγήματος από τα ΜΜΕ. Θέμα δημοκρατίας η επιστροφή στον πλουραλισμό και την πολυφωνία


Αίτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί το ΕΣΡ για να ελεγχθεί αν κάνει τη δουλειά για την οποία έχει την αρμοδιότητα κατέθεσε ο Νίκος Βούτσης καθώς με βάση τα στοιχειά του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μια απόλυτη έλλειψη πολυφωνίας, καταστρατήγηση του πλουραλισμού, απόκρυψη, αποσιώπηση και επιλεκτική ενημέρωση.


 

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ τ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Ανατριχιαστική η εικόνα χειραγώγησης και προβολής μόνο του κυβερνητικού αφηγήματος από τα ΜΜΕ

https://www.facebook.com/nikos.voutsis.1/videos/1924190064383287/

  • Καταθέτω, όχι από το ΕΣΡ αλλά από δικιά μας προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, το υλικό μίας μόνο ημέρας στο σύνολο 25 σελίδες, σχετικά με ότι έχει ειπωθεί στις ενημερωτικές εκπομπές όλων των καναλιών, λεπτό προς λεπτό. Και η εικόνα είναι ανατριχιαστική!
  • Υπάρχει ένα ενιαίο και μόνο αφήγημα που είναι το Κυβερνητικό αφήγημα, το οποίο προβάλλεται. Έχουν καταργηθεί απολύτως η πολυφωνία, ο πλουραλισμός, η αντιπαράθεση, η σύνθεση, η συνεργασία. Η αναζήτηση συναίνεσης δεν μπορεί να γίνει με λευκή επιταγή.
  • Και σας ρωτώ. Πόσο άκουσαν οι πολίτες αυτές τις ημέρες την αντιπολίτευση; Τις προτάσεις και τις ενστάσεις της; Πόσο άκουσαν τη φωνή των εργαζομένων της πρώτης γραμμής, των γιατρών και νοσηλευτών μας στο ΕΣΥ;
  • Για παράδειγμα, όλο αυτό το διάστημα που η Βουλή λειτουργεί κανονικά και γίνονται συνεδριάσεις όπου συζητούνται, ακόμα και σε επίπεδο αρχηγών, τα μέτρα της Κυβέρνησης που έρχονται με ΠΝΠ, πείτε μου πόσο χρόνο αφιέρωσαν τα δελτία ειδήσεων για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για όσα γίνονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Αν δεν υπήρχε το Κανάλι της Βουλής ουδείς θα γνώριζε τις προτάσεις που κατατίθενται από τα κόμματα!
  • Δεύτερο παράδειγμα, οι αναλυτικές προτάσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για το σύνολο των ζητημάτων που μας απασχολούν όπως είναι η οικονομία, η υγεία, τα εργασιακά ζητήματα και τα θέματα δημοκρατίας. Όλα αυτά δεν έτυχαν της εύλογης, ακόμα και θεσμικά, προβολής.
  • Αιτούμαστε να γίνει συζήτηση και ακρόαση του ΕΣΡ. Αιτούμαστε σε διακομματική κλίμακα να υπάρξει με απόλυτη διαφάνεια η διαχείριση, ακόμα και η επιπλέον στήριξη των ΜΜΕ, του έντυπου Τύπου, των Περιφερειακών καναλιών μέσα από μία ανοιχτή και δημιουργική συζήτηση. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις και διευκρινήσεις.
  • Είναι θέμα Δημοκρατίας. Όλος ο κόσμος συζητάει από όλες τις πλευρές με μεγάλη αγωνία για την υγεία του αλλά και για το σήμερα και το αύριο. Για όλες τις πλευρές και για όλες τις πολύπλευρες εκφάνσεις που δημιουργήθηκαν από την πανδημία τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρα μας. Αυτή η συζήτηση, αυτός ο δημόσιος χώρος πρέπει να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν. Δεν είναι δυνατόν να χειραγωγούνται.  Δεν είναι δυνατόν να γίνονται προσπάθειες αποσιώπησης, απόκρυψης και επιλεκτικής ενημέρωσης!