Ν. Φίλης (Video): Η βιντεοσκόπηση δεν είναι μάθημα, είναι ριάλιτι

Posted on May 12, 2020, 11:46 am
6 secs

«Δεν υπάρχει ριάλιτι πουθενά, μόνο στην Ελλάδα. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Εκθέτουν τα παιδιά μας και τους καθηγητές»

«Η βιντεοσκόπηση και η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος δεν είναι μάθημα, είναι ριάλιτι, μεταδίδεται σε όλη τη γειτονιά» τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «το μάθημα δε γίνεται με τρίτους μπροστά, με γονείς, με κακόβουλους και με τη γειτονιά. Ευτυχώς υπάρχει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έχει ζητήσει συγκεκριμένες διασφαλίσεις που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει έγκριση από την Αρχή αλλά διαβούλευση. «Ζητώ από την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή την απόφαση της Αρχής. Πού είναι η έκθεση αντικτύπου, πού είναι ο κανονισμός της πολιτικής απορρήτου του υπουργείου;» διερωτήθηκε ο Ν. Φίλης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μπορεί να γίνεται εξ αποστάσεως «αλλά όχι ριάλιτι, όχι “Big Brother” το σχολείο. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα, ό,τι γίνεται παγκοσμίως επισημαίνουμε. Πουθενά δεν υπάρχει ριάλιτι μαθήματος στην κοινότητα. Να αντιγράψει η κυβέρνηση αυτό που γίνεται στην Ιταλία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει ριάλιτι πουθενά, μόνο στην Ελλάδα».

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Εκθέτουν τα παιδιά μας και τους καθηγητές. Παραβιάζουν την προστασία της προσωπικότητας των παιδιών, δεν έχει παιδαγωγική αξία και σωστά η ΟΛΜΕ, η ΔΟΥ, η ΟΙΕΛΕ αύριο κάνουν κινητοποιήσεις. Δεν τρελάθηκαν οι εκπαιδευτικοί, τους εμπιστεύεστε;» κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

avgi.gr

...