Μητσοτάκης: Ο Απρίλιος καθοριστικός για το μέλλον

Posted on 02 Απριλίου, 2020, 2:07 μμ
0 secs

«Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον» τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και μίλησε για τα πρώτα «συγκρατημένα ελπιδοφόρα αποτελέσματα» επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να μην υπερφορτωθεί το Σύστημα Υγείας.

Ο Πρωθυπουργός επέκρινε την Ουγγαρία, επισημαίνοντας ότι απορρίπτει κάθε αυταρχικά ακραία μέτρα και προσπαθώντας να καθησυχάσει κοινωνία και κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ο “δικός μας δρόμος είναι αδιαπραγμάτευτος είναι πάντα ο δρόμος της αλήθειας και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας”.

«Πρώτη φροντίδα της κυβέρνησης είναι οι Έλληνες που πρέπει να παραμείνουν υγιείς αλλά και όρθιοι ώστε να μπορέσουν να ξαναχτίσουν όλα αυτά που γκρεμίζει η πανδημία. Και με επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να ξαναβάλουν μπρος τη μηχανή της ανάπτυξης. Γι αυτό και μέσα σε 30 μέρες σχεδιάστηκαν και ανακοινώθηκαν τέσσερις δέσμες οικονομικής ενίσχυσης ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ»,υπογράμμισε.

«Κύριο μέλημά μας παραμένει η διατήρηση των θέσεων απασχόλησης αλλά και η δίκαιη και οριζόντια κοινωνική μέριμνα», τόνισε και αναφέρθηκε στην οριζόντια ενίσχυση των 800 ευρώ που επεκτάθηκε σχεδόν στο σύνολο των εργαζομένων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους χαμηλόμισθους.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη μέγιστη δημοσιονομική ευελιξία για την αντιμετώπιση της κρίσης και προανήγγειλε ότι την Παρασκευή ανακοινώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο πλαίσιο ευελιξίας στη χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως προσυπογράφει τα λόγια του Ζακ Ντελόρ που προειδοποίησε πως σε αυτή τη συγκυρία «η έλλειψη αλληλεγγύης θέτει την Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο».

Τόνισε πως υποστηρίζει σθεναρά τη δημιουργία ενός καινούργιου αποτελεσματικού μέσου κοινού δανεισμού. «Τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις», τονισε και κάλεσε και πάλι τους πολίτες να συνεχίσουν να ακολουθούν τους κανόνες που έκαναν την Ελλάδα παράδειγμα και ζήτησε από όλους να μείνουν ασφαλείς στο σπίτι για να γίνουμε μέρος της λύσης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι που επιλέγουν να είναι πολιορκημένοι γιατί είναι ελεύθεροι».

...