Εγκλωβισμένοι, τι γίνεται; Ελπίζω όλοι να είστε υγιείς και να προσέχετε, ακολουθώντας τις υποδείξεις των επιστημόνων. Όπως θα καταλάβατε, αν είχατε την υπομονή ν΄ακούσετε το διάγγελμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, έχουν αρχίσει οι..”¨προετοιμασίες” για την επόμενη μέρα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε λες κι έχουμε αφήσει, ουσιαστικά, πίσω μας την πανδημία και ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, την ύφεση δηλαδή.. Φυσικά, την ίδια στιγμή συνεχίζεται η καταγραφή των κρουσμάτων, η καραντίνα βρίσκεται εν πλήρη εφαρμογή και, δυστυχώς, έχουμε καθημερινά περισσότερους νεκρούς.

Φαίνεται, όμως, πως των “φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.” Και ο κ. Μητσοτάκης “αποκάλυψε” τους βασικούς άξονες που θα περιλαμβάνει το κυβερνητικό “αφήγημα” της επόμενης μέρας. Ανάμεσά σ’ αυτούς, ένα σωρό αυθαίρετα και αναπόδεικτα “συμπεράσματα”, πριν ακόμα λήξει ο “συναγερμός”.

Απορώ, ειλικρινά, πως του επέτρεψαν οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, κυρίως ο δεύτερος, ν΄αναφέρει στοιχεία που, ούτε λίγο ούτε πολύ, σημαίνουν πως “πέρασε η μεγάλη δυσκολία”..

Α, ναι..Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η “πιο κρίσιμη”, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, για να είμαστε δίκαιοι…Μετά, ως δια μαγείας, θ’ αρχίσει η..”ανάταξη”..

Η ανάταξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, για την οποία δεσμεύτηκε προσωπικά, τονίζοντας πως “μέσα σε 5 μήνες, έγιναν όσα δεν είχαν γίνει επί χρόνια”. Δεν μας είπε, όμως, “τι” έγινε..

Η ανάταξη της Οικονομίας, η οποία θα περάσει μεγάλη ύφεση το 2020- πάλι δικά του λόγια-, αλλά μπορεί ν’ ανακάμψει εντυπωσιακά το 2021 γιατί “η διαφορά με το παρελθόν είναι πως τώρα έχουμε αποθέματα σοβαρότητας και αξιοπιστίας.” Που τα..βρήκαμε, αλήθεια..;

Το “αφήγημα” δεν θα περιλαμβάνει τίποτε  άλλο από υποσχέσεις “ανάταξης” σε πολλούς τομείς, όπως, για παράδειγμα, η “Ψηφιακή Διακυβέρνηση”, τομέας όπου πήγαμε καλά μέχρι τώρα αλλά δεν υπάρχει καμία μα καμία εγγύηση πως θα συνεχίσουμε έτσι, καθώς όλα τα παραπάνω ήταν “υπό τη σκέπη” της εκτάκτου ανάγκης και, έμμεσα ή άμεσα, επιβλήθηκαν για το καλό όλων μας.

Ωστόσο, θέματα όπως η “Ψηφιακή Διακυβέρνηση” και η δεδομένη έως “αυτόματη” αποδέσμευση υπαλλήλων του Δημοσίου οι οποίοι θα “περισσεύουν” πλέον, είναι τέτοια που απαιτούν σχεδιασμό και μακροπρόθεσμη εφαρμογή.

Και, θα με συγχωρήσετε, κ. Πρωθυπουργέ, αλλά από τον περασμένο Ιούνιο και μετά, δεν έχουμε αντιληφθεί κανέναν κυβερνητικό “σχεδιασμό”, παρά μόνο σε ζητήματα, όπως η περίφημη “εκκαθάριση” των υπό κατάληψη κτιρίων της Αθήνας, που είχατε θέσει σε “υψηλή προτεραιότητα”, λόγω ευκολίας και άλλων προφανών λόγων..