Ακροδεξιό,αφελές και επικίνδυνο (στα όρια του εκδικητικού), κρεσέντο αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης  δια στόματος του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη σε πρωινή συνέντευξή του τον ΣΚΑΙ,διακόπτει η χώρα μας εντός 30 ημερών και την παροχή φιλοξενίας και την παροχή επιδομάτων για όσους παίρνουν άσυλο.

 

 

«Κόβει» επιδόματα και φιλοξενία σε όσους έχουν άσυλο ο Ν.Μηταράκης  – «Καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του»

Αυτό που δεν μας εξήγησε, πέραν όλων των άλλων είναι από ποια ακριβώς κονδύλια θα περικόψει τα επιδόματα στους πρόσφυγες όταν αυτά τα επιδόματα τα παρέχει ο ΟΗΕ και η ΕΕ κύρια μέσω της Ύπατης Αρμοστείας κλπ., ούτε βεβαίως κατά πόσο κινδυνεύει η χώρα μας να απεμπολήσει (αν κάνει πράξη την εξαγγελία της η κυβέρνηση).

Η ακριβής δήλωση του κ. Μηταράκη

«Με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, διακόπτει η χώρα μας εντός 30 ημερών και την παροχή φιλοξενίας και την παροχή επιδομάτων για όσους παίρνουν άσυλο. Από εκεί και πέρα, έχουν την υποχρέωση να δουλέψουν για τα προς το ζην, όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Αυτό κάνει τη χώρα μας λιγότερο θελκτικό προορισμό για τις μεταναστευτικές ροές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ζήτησαν να τους κρατάμε μέσα στις δομές. Αυτό οδηγεί σε μια λογική πολλών δομών. Εμείς δε το θέλουμε. Θέλουμε λίγες, κλειστές και καλά φυλασσόμενες δομές»

 

...