Ογδόντα δύο νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας

Εξ αυτών τα 20 κρούσματα αφορούν επιβαίνοντες σε πλοίο όπου βρίσκονταν 383 άτομα, τα οποία ελέγχθηκαν όλα.Πρόκειται για το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος», που παραμένει στη ράδα του λιμανιού του Πειραιά  από τις 21 Μαρτίου καθώς είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες για να δρομολογηθεί στην Ισπανία. Μεταξύ των ανθρώπων διαφόρων εθνοτήτων που βρίσκονται μέσα στο πλοίο είναι και 36 Έλληνες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.314. Όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, 85 άτομα είναι διασωληνωμένα, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 49


Ν. Χαρδαλιάς: Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους σε Καστοριά και Ξάνθη. Σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους για να αποφευχθεί ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στις συγκεκριμένες περιοχές, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε καραντίνα τίθεται η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς από σήμερα στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει 14 ημέρες, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στις 8 το βράδυ στη μετακίνηση των πολιτών θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Επίσης, ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες, λέγοντας πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που εκτίθενται τόσο εκείνοι όσοι και οι οικογένειες τους.

Τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.