Η Ανάσταση συνέπεσε φέτος με την Πρωτομαγιά. Η λύτρωση προϋποθέτει τον πόνο και τα πάθη, τον σταυρό του μαρτυρίου και την ανηφόρα του Γολγοθά. Θεοσταγής η Μ. Εβδομάδα των Παθών που κορυφώνεται στην Ανάσταση, αιμοσταγής η Πρωτομαγιά, υπενθυμίζει κάθε χρόνο τις ανθρωποθυσίες για να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας και αποκτά φέτος έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.
Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση εισβάλλει εξίσου βίαιη και ανθρωποβόρα με την πρώτη. Το οκτάωρο καταργείται μαζί με δικαιώματα που κατοχυρώθηκαν, όχι ως δωρεά του νομοθέτη, αλλά από τα πάθη και τη σταύρωση κάποιων άλλων ανώνυμων “Χριστών.” Μη αναστάσιμοι οι εσταυρωμένοι σήμερα, αναλώσιμοι και μιας χρήσεως, καύσιμο υλικό μιας ιστορίας που ξαναγράφεται διαγράφοντας μνήμες αγώνων.
Δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης του Σικάγο του 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936, της Καισαριανής το 1944. . . (ατέλειωτος ο κατάλογος). Ας είναι πάντα ορίζοντας μέλλοντος, τόπος που σμίγει η μνήμη με την ουτοπία και υπόμνηση καθήκοντος να μην μείνει κανένας αγώνας αδικαίωτος, καμιά σταύρωση χωρίς ανάσταση, κανένα όνειρο ηττημένο.
“Ανάσταση στα έαρα! Επανάσταση στα έαρα!”, Kανένας αγώνας αδικαίωτος, καμιά σταύρωση χωρίς ανάσταση, κανένα όνειρο ηττημένο., INDEPENDENTNEWS