ΗΠΑ: Υπέκυψε βρέφος που είχε μολυνθεί από τον CONVID-19

Posted on 29 Μαρτίου, 2020, 10:47 πμ
0 secs

Μωρό ηλικίας μικρότερης του ενός έτους πέθανε στις ΗΠΑ εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, οι αρχές της πολιτείας Ιλινόι που κατέγραψε τα πρώτα θύματά της.

«Έχω πολύ λυπηρές πληροφορίες να ανακοινώσω. Ανάμεσα στους θανάτους των τελευταίων 24 ωρών ήταν αυτοί ενός δημοσίου υπαλλήλου της πολιτείας (…) κι ενός πολύ μικρού παιδιού», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζέι Ρόμπερτ («Τζέι Μπι») Πρίτσκερ, ο κυβερνήτης του Ιλινόι.

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να χωνέψουμε αυτή την είδηση, πάνω απ’ όλα για το πολύ μικρό παιδί», πρόσθεσε.

Το πολιτειακό υπουργείο Υγείας του Ιλινόι διευκρίνισε αργότερα πως το παιδί ήταν μικρότερο από ενός έτους, χωρίς να εξηγήσει αν είχε υποκείμενες παθήσεις.

Η ασθένεια φέρεται ως τώρα να μην εκδηλώνεται σε βαριά μορφή στα παιδιά και τα πολύ νεαρά θύματά της είναι πολύ λίγα παγκοσμίως.

ωστόσο ο καθηγητής Εζικέι, επικεφαλής του τμήματος δημόσιας Υγείας της πολιτείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Ξεκίνησε πλήρης έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τη διάδοση αυτού του θανάσιμου ιού. Αν όχι για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, για να προστατέψουμε τους γύρω μας» ανέφερε.

Ο αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 2.000 χθες Σάββατο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασε αλματώδη αύξηση στα 120.000.

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη (121.117). Ο αριθμός των νεκρών (2.010) έχει διπλασιαστεί από την Τετάρτη, όταν έσπασε το φράγμα των 1.000.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται η Νέα Υόρκη.

Όπως έγινε γνωστό τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 52.000, αριθμός που είναι ο μισός σε σχέση με τα περιστατικά που υπάρχουν σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 728 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Δήλωσε επίσης πως αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών. Οι προκριματικές ήταν προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου.

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.

Σημειώνεται πως στην πόλη το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του, με τα νοσοκομεία να ξεχειλίζουν από ασθενείς.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει καραντίνα στη Νέα Υόρκη, όπως και σε Νιου Τζέρσι και Κονέκτικατ. Δήλωσε ότι θα προτιμούσε να μην το κάνει, αλλά «ίσως χρειαστεί».

...