Ιερώνυμος κατά Μαξίμου λόγω Πρωτοψάλτη

Posted on April 26, 2020, 7:02 pm
2 secs

Το θυμό του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η κινητή συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και ειδικά οι φωτογραφίες που απεικονίζουν έξω από το Μαξίμου τον Πρωθυπουργό με δημοσιογράφους φωτορεπόρτερ και καμεραμάν, να συνωστίζονται για ένα πλάνο, χωρίς μέτρα ασφάλειας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων «Ορθοδοξία» αυτό το γεγονός ήταν η  σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να αναγκάσει τον  Ιερώνυμο να στείλει επιστολή στην αρμόδια Υπουργό,  Νίκη Κεραμέως,με την οποία  ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία δεν θα δεχθεί περαιτέρω υποχωρήσεις σε θέματα λειτουργίας και λατρείας.

Η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι η επιστολή κινείται σε σκληρούς τόνους, ενώ φαίνεται πως αυτή θα αποτελέσει το επίκεντρο στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα καθώς δεν είναι λίγοι οι ιεράρχες που έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται δημόσια για την κατάσταση με τους ναούς.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος σήμερα, Κυριακή του Θωμά από άμβωνος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ανακοίνωσε ότι ”από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο” .

Ο Μητροπολίτης με αφορμή και αυτός την εν κινήσει συναυλία από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στις γειτονιές της Αθήνας μίλησε για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

“Αυτές τις μέρες κάναμε υπακοή στο κράτος για την ασφάλεια όλων μας και τηρήσαμε τα μέτρα, σφραγίσαμε τις εκκλησίες σταματήσαμε τις καμπάνες κλπ. Όμως είδαμε χθες, αυτούς που θεσπίσαν τους νόμους με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, να έχουν συνωστιστεί μαζί με τους συνεργάτες του και πολλούς άλλους, ώστε να ακούσουν μία περιφερομένη συναυλία” – ανέφερε ο  κ. Θεόκλητος.

“Χωρίς τα μέτρα ασφάλειας, χωρίς τις αποστάσεις κλπ. Δεν γίνεται να υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι’ αυτό και εμείς από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο” – συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία της Εκκλησίας καλείται να τοποθετηθεί επίσημα για την ύπαρξη της επιστολής και το περιεχόμενό της.

...