Ηχητικό-Και η ντροπή, ντροπή δεν έχει…βάζουν Τιμητική πλακέτα και αξιώνουν στα δικαστήρια την αναίρεση της δικαίωσης των θυμάτων

Posted on 08 Μαΐου, 2020, 12:06 μμ
12 secs

Θα το πούμε ευθέως. Αυτό που κάνει η Ν.Δ. με τους νεκρούς της Marfin είναι χυδαία και απροκάλυπτη καπηλεία. Κρύβεται πίσω τους και από εκεί εκτοξεύει την πολιτική της προπαγάνδα υπολογίζοντας ότι όποιος επιχειρήσει να της απαντήσει θα προσβάλει εκείνους

Θα το πούμε ευθέως. Αυτό που κάνει η Ν.Δ. με τους νεκρούς της Marfin είναι χυδαία και απροκάλυπτη καπηλεία. Κρύβεται πίσω τους και από εκεί εκτοξεύει την πολιτική της προπαγάνδα υπολογίζοντας ότι όποιος επιχειρήσει να της απαντήσει θα προσβάλει εκείνους.

Ακριβώς έτσι λειτουργεί η καπηλεία. Ακριβώς αυτό έκαναν και με την τραγωδία στο Μάτι.

Οι άνθρωποι της Marfin δεν κάηκαν από μια «έξαλλη αντιμνημονιακή συγκέντρωση». Κάηκαν κατά τη διάρκεια μιας απολύτως νόμιμης πορείας διαμαρτυρίας, διοργανωτής της οποίας ήταν η ΓΣΕΕ.

Και κάηκαν από τις ενέργειες μιας συμμορίας προβοκατόρων, οι οποίοι βασικό στόχο είχαν την ίδια την πορεία.

Το γεγονός ότι το κτήριο δεν διέθετε πυρασφάλεια και η τράπεζα τους είχε κλειδώσει μέσα έπαιξε επίσης τον ρόλο του. Αλλά ας μην πάμε αλλού αυτή τη συζήτηση.

Όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν στην πορεία καταδίκασαν -προφανώς- το γεγονός και ζήτησαν να διαλευκανθεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι ένοχοι.

Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 καταγγέλλουν σήμερα την πρακτική του Κ. Μητσοτάκη ως κάπηλη και προσβλητική για τους νεκρούς.

Αλλά τη Ν.Δ. δεν την απασχολεί αυτό. Την ενδιαφέρει «να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ».

Να ζητήσει συγγνώμη για μια εγκληματική πράξη που οι ίδιοι γκεμπελίστικα, χυδαία και απροκάλυπτα προσάπτουν στο αντιμνημονιακό μπλοκ, δηλαδή στον τίμιο κόσμο που προσέβαλαν και ώθησαν στην απελπισία.

Είναι ο σεβασμός της Αριστεράς προς τους νεκρούς που δεν επιτρέπει να δοθεί στη Ν.Δ. η απάντηση που θα της άξιζε.

Καθ’ υπόδειξη των επικοινωνιολόγων τους πάνε να βγάλουν πολιτικό κέρδος από την καπηλεία της τραγωδίας.

Άλλη μια μεγαλειώδης επίδειξη πολιτικής αλητείας.

 

Η κυβέρνηση προσφεύγει την 1η Ιούνη στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας αναίρεση (!) της δικαίωσης των συγγενών των νεκρών από τα διοικητικά δικαστήρια!

Ηχητικό-Και η ντροπή, ντροπή δεν έχει…βάζουν Τιμητική πλακέτα και αξιώνουν στα δικαστήρια την αναίρεση της δικαίωσης των θυμάτωνΤο Σάββατο η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, η Πολιτεία, δια της Προέδρου της Δημοκρατίας, πολιτικά κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ, προχωρούν στην τοποθέτηση “τιμητικής πλακέτας” στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους τα τρία τραγικά θύματα του εγκλήματος που διαπράχτηκε πριν από 10 χρόνια στο υποκατάστημα της Μαρφίν.

Μετά τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Μπογιόπουλος στο ραδιόφωνο του Real (Πέμπτη 7/5/2020) για την δικαστική Ηχητικό-Και η ντροπή, ντροπή δεν έχει…βάζουν Τιμητική πλακέτα και αξιώνουν στα δικαστήρια την αναίρεση της δικαίωσης των θυμάτωνεξέλιξη της υπόθεσης και για το γεγονός ότι 20 μέρες μετά την απόδοση… “τιμής”, στην δικάσιμο που έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου, το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την αναίρεση της δικαίωσης των συγγενών των θυμάτων από τα διοικητικά δικαστήρια, ας αποφανθεί ο ακροατής/αναγνώστης:

Τι είναι “τιμή”, τι είναι “σεβασμός”, τι είναι “εθνική ενότητα” και τι είναι “πολιτική τυμβωρυχία”, “πολιτική σκοπιμότητα”, “πολιτική αναίδεια”, “πολιτική χυδαιότητα” “πολιτική υποκρισία”. Και τι, τελικά, σημαίνουν λέξεις όπως “ντροπή” και “φιλότιμο”.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Τιμούμε τα θύματα της Μαρφίν – Ζητούμε τη διαλεύκανση της τραγωδίας

 

«Όπως και τότε, τις δύσκολες μέρες του 2010, έτσι και σήμερα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, παρά τις κατά καιρούς διχαστικές προσπάθειες, τιμά τα θύματα της Marfin» σχολιάζει με ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται με επιλογή του κ. Μητσοτάκη οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τότε την υπόθεση χωρίς να εντοπίσουν και να οδηγήσουν τους ενόχους στη Δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πράξουν το καθήκον τους για την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη καταδίκασε τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας γιατί κλείδωσαν τους εργαζόμενους αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν υπό την απειλή απόλυσης και απεφάνθη πως «ο θάνατος των υπαλλήλων της Marfin θα είχε αποφευχθεί εάν το συγκεκριμένο κατάστημα της οδού Σταδίου δεν είχε τεράστια προβλήματα ασφαλείας».

Ούτε ότι οι οικογένειες των θυμάτων δέκα χρόνια μετά δεν έχουν αποζημιωθεί, με την υπόθεση να εκκρεμεί δικαστικά.

Η ανθρώπινη ζωή και ο πόνος των ανθρώπων που μένουν πίσω δεν μπορούν να υπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες, ούτε να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων, τόσο τότε όσο και σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτίσει φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνου στο σημείο που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου»

...