Να λογαριαστούμε με κοινωνική ευαισθησία

Posted on April 10, 2020, 3:17 am
0 secs

Ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης,στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

“Υπάρχει ζήτημα ελλείμματος στην ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινής γνώμης, ζήτημα διαφάνειας στον τρόπο χρηματικής ενίσχυσης των ΜΜΕ με απευθείας αναθέσεις, ζήτημα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων, ζήτημα αντιμετώπισης του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και ζήτημα πολιτικής χειραγώγησης και αξιοποίησης της απειλής του κορωνοϊού από την Κυβέρνηση, η οποία προσδοκά πολιτικά οφέλη”

Όλα αυτά τα “ζητήματα δημοκρατίας” θα μπορούσαν και θα έπρεπε να συζητηθούν σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων επεσήμανε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής υπογραμμίζοντας ότι αντί η Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος αυτής της κρίσιμης περίστασης για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, δείχνει τη διάθεση για “πολιτική ολίσθηση” μέσω της χειραγώγησης και της επικοινωνιακής τακτικής της.

«Αν πρέπει να λογαριαστούμε, να λογαριαστούμε τώρα, χωρίς καμία απειλή για το μέλλον. Να λογαριαστούμε μέσα από υπεύθυνο διάλογο, μέσα από επιχειρήματα, μέσα από κατάθεση προτάσεων. Να λογαριαστούμε με κοινωνική ευαισθησία, με δεοντολογία αλλά όχι με σιωπή»

...