Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει την ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ

Posted on 12 Μαρτίου, 2020, 3:15 μμ
0 secs

Την αντίδραση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ προκάλεσε η ταξιδιωτική απαγόρευση των ΗΠΑ.

Οι περιορισμοί στα ταξίδια για 30 ημέρες θα αφορούν υπηκόους 26 ευρωπαϊκών χωρών αλλά θα εξαιρούν τη Βρετανία και την Ιρλανδία καθώς και Αμερικανούς πολίτες. Θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής.

«Ο κοροναϊός αποτελεί μια παγκόσμια κρίση που δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη ήπειρο και η οποία απαιτεί συνεργασία και όχι μονομερή δράση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει το γεγονός ότι η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν ταξιδιωτική απαγόρευση ελήφθη μονομερώς και χωρίς διαβούλευση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει αποφασιστική δράση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού», τόνισαν οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν τα παρακάτω.

Η ανακοίνωση του Τραμπ αναστάτωσε τα σχέδια δεκάδων χιλιάδων ταξιδιωτών και έπληξε τις αεροπορικές εταιρίες που είχαν ήδη κλονιστεί από την πανδημία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.600 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κάποιοι, ωστόσο, ανησυχούν για το τι να αναμένουν όταν φθάσουν στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι αναγκάστηκε να ενεργήσει διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να λάβει επαρκή μέτρα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού.

...