Την ώρα που τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν να αποσιωπήσουν το κορονοπάρτι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, ενώ βοά ο τόπος και το διαδίκτυο, ο Guardian αναφέρεται στο ολίσθημα Μητσοτάκη σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός επικρίνεται για μεσημεριανό γεύμα που παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερο θυμό επειδή παρευρέθηκε σε γεύμα με 40 άτομα την ημέρα που οι περιορισμοί έγιναν αυστηρότεροι για να αποτραπεί η μετάδοση του ιού.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο στόχαστρο αφότου απαθανατίστηκε μαζί με το περιβάλλον του να απολαμβάνει το μεσημεριανό γεύμα στη βεράντα του σπιτιού ενός βουλευτή μπροστά από το λιμάνι στην Ικαρία. Οι αναφορές των ΜΜΕ περιγράφουν ότι συγκεντρώνονται 40 άτομα – υπερβαίνουν κατά πολύ το όριο των εννέα ατόμων που συγκεντρώνονται κάθε φορά. Ο κεντροδεξός ηγέτης επισκέφτηκε το μακρινό νησί του Αιγαίου και νησίδες για να συναντήσει το ιατρικό προσωπικό και να παρακολουθήσει από πρώτο χέρι το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.

Σε χρόνο μηδέν, εικόνες και βίντεο από τη συγκέντρωση κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Guardian.