Γ. Ψυχογιός (Audio): «Παιχνίδι» με μυστικά κονδύλια από τη ΝΔ με δικαιολογία την εθνική ασφάλεια

Posted on 04 Μαΐου, 2020, 8:44 μμ
5 secs

Για το νομοσχέδιο που κατέθεσε νύχτα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και σε αυτό γίνεται αναφορά για το πως θα δίνονται μυστικά κονδύλια με δικαιολογία την εθνική ασφάλεια, και μάλιστα ενώ η Βουλή υπολειτουργεί, μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, που και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος

Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Ψυχογιός εξήγησε ότι η βιασύνη και ο τρόπος που νομοθετεί η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν θέλει να περάσει στα φώτα της δημοσιότητας και των εμπλεκόμενων φορέων το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Καθώς αυτό, όπως είπε, περιλαμβάνει και περαιτέρω περικοπή δικαιωμάτων και υποχρεώσεων προσφύγων και μεταναστών αλλά και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, ενώ αναφέρεται και στην αποτροπή και την κράτηση η οποία παραμένει γενικευμένη καθώς αυτός είναι ο κανόνας της πολιτικής της ΝΔ και περιλαμβάνει και διατάξεις για μυστικά κονδύλια στο άρθρο 55 όπου δεν υπάρχει καμιά λογοδοσία και τα συνδέει με την εθνική ασφάλεια γενικά και αόριστα για να γίνουν ενδεχομένως κινήσεις σαν τις φαιδρότητες με τα πλωτά φράγματα, σημείωσε ο βουλευτής.

Σε αυτό υπάρχουν και ρυθμίσεις για στρατιές μετακλητών επισήμανε ο κ. Ψυχογιός, τη στιγμή μάλιστα που συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου απολύονται μετά από 6-7 χρόνια προσφοράς και ενώ λένε από την κυβέρνηση ότι θέλουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες ασύλου βγάζοντας διαρκώς απορριπτικές αποφάσεις «κάτι για το οποίο θα καταδικαστούμε» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

...